MENU
Shoegazing STS Stor affisch 3

by • 2014/09/17 • Event, Maftei, Meermin, Shoegazing Super Trunk Show, VassComments (14)3877

Info inför Shoegazing Super Trunk Show

På lördag är det så äntligen dags, då samlas tre högintressanta kvalitetsskotillverkare i en lokal i Stockholm för Shoegazing Super Trunk Show. De får sällskap av bespokeskomakare, reparationsskomakare, skoputsexperter, skovårds- och skotillbehörsfolk med flera – samt hundratals skointresserade besökare. Här lite matnyttig information inför den stora dagen.

 

Den här veckan kommer helt ägnas åt super trunken här på bloggen. Ni som inte är intresserade av den får ha överseende. Förutom dagens inför-inlägg kommer det livesändas från eventet på lördag, och tillställningen sammanfattas med en rapport och en hel del bilder och annat trevligt i ett inlägg på söndag.

Lite smått och gott i infoväg kring tillställningen:

 • Vi slår upp dörrarna till Hotell Kung Carls konferens- och festvåning klockan 11 på lördag. Den ligger på fjärde våningen i en av hotellets uppgångar, det kommer vara skyltat via lobbyn, och självklart kan man fråga hotellpersonalen om man blir osäker. I lokalen kommer en bar att vara öppen hela dagen, där serveras öl, vin, kaffe, te, nötter och snacks.
 • Det är som sagts innan öppet för alla mellan klockan 11-16, ingen anmälan krävs. Mellan kl 16-18 är det mingel, där vi blir över 70 personer, och kl 20.00 samlas nästan 40 personer för att äta middag i Kung Carls bakficka.
 • För er som är anmälda till middagen påminner vi om att säga till om ni skulle få förhinder (maila: shoegazingblog(a t)gmail.com), då vi på torsdag (inte fredag som jag uppgav tidigare) måste lämna definitivt besked till restaurangen om hur många vi blir. Är det någon/några som inte dyker upp får vi betala för dem ändå.

 

Plain toe derbys i cordovan från Meermin.

Plain toe derbys i cordovan från Meermin.

 

 • Meermin och Vass kommer sälja skor på plats. För Vass gäller att då de har ett mer begränsat antal med sig (cirka 65 par) kommer den som vill köpa ett par Vass (alla lågskor kommer kosta cirka €420, även museum calf-modeller) få hämta upp dem efter 16.30 (ändrat från 17 som vi sagt tidigare). Detta för att folk ska ha möjlighet att prova ut storlekar och läster även om man kommer senare under dagen.
  När det gäller betalning så har Meermin kortläsare och Paypal, Vass har kortläsare, Maftei banköverföring i första hand, andra hand PayPal.
 • Maftei har haft många som bokat in tider hos dem på förhand, vilket gör att deras möjlighet att ta emot drop-in-beställningar kan riskera att bli lite begränsat. De kommer ha ett schema med lediga tider liggandes vid sitt bord, där man kan skriva upp sig. Vill man vara helt säker kan man fortfarande maila roxana (a t) maftei.at och boka tid. Om det skulle gå så långt att det blir helt fullt i schemat, prata med Roxana eller Alexandru Maftei då på lördag, så kan man säkert lösa det på något sätt.

 

Fin adelaide med ensam medaljong i cognac från Vass. Bilder: Styleforum

 

 • Som sagt så kommer vi att livesända från eventet här på bloggen. Det är de tre programpunkterna på ”scenen” som kommer att sändas, alltså skovårdsskolan mellan 13.00-14.00, SM i skoputsning mellan 15.00-15.30, samt paneldiskussionen klockan 17.00-ca 17.40. Eventuellt kommer vi kunna livesända lite även från bespokeskotillverkningen. Allt kommer att läggas upp tillgängligt här på bloggen sedan i efterhand också, och förhoppningen är att vi ska kunna sätta ihop en liten film från eventet också.
 • Ett annat sätt att följa trunken och se vad som händer där och – så klart – se bilder på skorna är med hashtagen #supertrunk på Instagram. Där kommer vi som arrangerar lägga upp en hel del bilder, och hoppas så klart att alla ni besökare som lägger upp foton på Instagram, eller Twitter för den delen, också taggar dem med #supertrunk.

 

Mer information om Shoegazing Super Trunk Show hittar ni i inbjudan. Har du frågor är det bara ställa dem i kommentarsfältet så svarar jag eller någon av medarrangörerna.

Till sist: Välkomna på lördag!

 

14 Responses to Info inför Shoegazing Super Trunk Show

 1. Damon skriver:

  Hej!

  Förstod jag det rätt att man ej kommer kunna köpa sina skor innan kl 16.30 även om man vill köpa Meermin-skor?

 2. Damon: Nej, Meermin kan du köpa hela dagen. De har med sig ca 300 par, så där är det inte lika känsligt för att storlekar och läster tar slut för de som vill prova ut vad som passar för beställning.

 3. Andreas skriver:

  Hejsan, hur kommer eventuella köp gå till? Tidigare nämndes det paypal och eventuellt kort.

 4. Andreas: bra du frågade, hade jag glömt nämna. Meermin har kortläsare och Paypal, Vass har kortläsare, Maftei banköverföring i första hand, andra hand PayPal.

 5. Profilbild på Marre Marre skriver:

  Härligt! Spännande att se vilka modeller Vass tar med sig.
  Bra att ni ordnar att delar av eventet går att se i efterhand

 6. Stefan skriver:

  Hej,
  Finns det info om vilka modeller Meermin kommer att sälja och vilka storlekar som kommer finnas att köpa på plats? Mvh.

 7. Marre: Tackar!

  Stefan: Nej har ingen sådan info, och då det är så många som kring 300 par hade det inte varit så lätt att enkelt sammanställa det heller.

 8. Patrick skriver:

  Kanske något att försöka att få till i Göteborg?

 9. Patrick: Nja, det är inte aktuellt. Är givet att ha ett sånt här event i Stockholm, av väldigt många anledningar. Sedan är ju tanken att folk ska resa dit för eventet, vilket vi också vet att en hel del gör, det kommer folk från alla möjliga delar av landet.

 10. Damon skriver:

  Tack för svaret Jesper!

 11. Jörgen skriver:

  Har man fått veta vad Vass kommer bjuda på för mums?

 12. Jörgen: Antar att du menar i rabattväg, och enda jag tror de sagt som jag vet är att museum calf-skor skulle kosta som vanliga RTW under eventet, dvs ca €420 (dock inte helt hundra, kan vara vanliga €520 också).

 13. Kristoffer skriver:

  Finns det en chans att Meermin säljer skoblock och skovårdsprodukter? Är nämligen i behov av billiga skoblock just nu.

 14. Kristoffer skriver:

  Strunta i min kommentar. Såg att det var avsevärt mycket billigare på skolyx alternativt herrstil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet