MENU
DSC00062

by • 2014/07/22 • Bestetti, Bilden, Inspiration, SkokonstruktionComments (3)2194

Bilden – Naturell sulfinish

Nuförtiden blir det vanligare och vanligare med sulor som är målade eller behandlade på olika sätt, med avancerad antiquefinish, helsvart färg, skårade mönster eller liknande. Det kan absolut vara riktigt läckert. Men det är lätt att glömma bort att det på många sätt absolut svåraste att göra för skotillverkaren är en riktigt fin, clean, helt naturell sula.

När sulan är helt naturlig och bara behandlats med ofärgade produkter så ser man på ett helt annat sätt på kvaliteten på materialet och på arbetet. Du ser sullädrets fibrer och struktur, ritsnedläggningens kant går inte att täcka över, lyckas man inte hålla rent från smuts när man arbetar med sulan syns det, och så vidare. Därför blir jag alltid mer imponerad när jag ser en sula likt denna ovan, på en sko från Riccardo Bestettis semi-bespoke-linje Novecento som han hade med sig till trunk showenSpiga 3 tidigare i år, än alla varianter av behandlade sulor.

 

3 Responses to Bilden – Naturell sulfinish

 1. Henning skriver:

  Hej,

  Jag har en fråga på temat sulor; mina C&J Belgrave har fått en skada på sulan vid tån. Det är som att en liten ”flik” gått upp mellan kanten på sulan och ca en cm in. Man ser alltså stygnen under sulan. Hur tar man bäst hand om detta? Klippa av fliken bara eller gå till skomakare och limma eller dyl?

  Tack för en grym blogg!
  Henning

 2. Profilbild på LANO LANO skriver:

  Henning: Jag tolkar det som att ritsnedläggningen släppt. Limma ihop det med lite kontaktlim/läderlim och slit dem med hälsan, du behöver inte gå till skomakaren för något sådant.

  Bestetti levererar som vanligt inga kompromisser. Kul föresten att Bexley gett dig en liten banner med en bra deal på, du växer så det knakar i väst? 😀

 3. Henning: Ja, håller med Lano om att det låter som att ritsnedläggningen släppt. Beroende på hur stor biten är och hur mycket som syns från sidan, vid sulkanten. Är det en större bit och sulkanten är naggad i kanten skulle jag gå till en skomakare och låta hen fixa till det, kostar en struntsumma och blir garanterat bra. Är det en mindre bit kan du som Lano föreslår prova limma själv. Går att klippa av också om du inte tycker det gör nåt, och det är en väldigt liten bit. Det man absolut inte ska göra är att försöka dra loss små läderbitar, då är risken stor att man drar med sig en större bit.

  Lano: Grymma sulor verkligen! Ja det är kul att folk vill annonsera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet