MENU
shoemakers

by • 2014/03/27 • Fördjupning, SkovårdComments (5)4699

Fördjupning – Fråga skomakaren

Nu ger Shoegazing er läsare möjlighet att ställa frågor om skor, skokonstruktioner, material, reparationer, vård och så vidare till skomakarmästare Peter Holmér, som jobbat som skomakare i 35 år och nu är en av två ägare av Bäckmans skoservice i Stockholm (läs mer om dem i det här reportaget). Andas lädersulade skor sämre om man sätter på slitsulor i gummi? Hur vanligt är det egentligen att plirbandet lossnar på Goodyear-randsydda skor? Vilket skomärke tycker du håller bäst kvalitet? Alla frågor är välkomna.

 

Peter Holmér i den inre delen av Bäckmans Skoservice nya lokaler. Han kommer nu att dela med sig av sin kunskap till Shoegazings läsare.

Peter Holmér i den inre delen av Bäckmans Skoservice nya lokaler. Han kommer nu att dela med sig av sin kunskap till Shoegazings läsare.

 

Du ställer frågan genom att skicka ett mail till j_ingevaldsson ( at ) hotmail.com, skriv ”Fråga skomakaren” i ämnesraden. Alla frågor kommer att vidarebefordras till Peter och alla kommer att få svar. De bästa och mest intressanta frågorna och svaren kommer att publiceras här på bloggen. Beroende på hur stort intresset är och hur många bra frågor som kommer in, så får vi se om det blir en artikel eller flera utav detta.

 

5 Responses to Fördjupning – Fråga skomakaren

 1. Anton skriver:

  Kul initiativ!

  Jag undrar om det går att göra om en dubbel lädersula till en enkel sådan i samband med omsulning?

 2. Anton skriver:

  Ajaj, missade andra stycket och att man skulle maila. Det har hänt två gånger i rad nu att jag bara läser bloggens förtsasida på telefonen i men får på grund av styckindelningen för mig att jag läser hela inlägget.

 3. Anton: Inga problem, vidarebefordrar frågan till Peter. Och tack!

 4. Wooster skriver:

  Trevligt inlägg,

  Och ett bra komplement till den faq de har på hemsidan. Kan rekommendera lite läsning där för den som är otillbörligt intresserad och har tid över.

  Med vänlig hälsning,
  Erik

 5. Anton: Det går alldeles utmärkt. Vi tar bort den gamla slitsulan, mellansulan, och byter även ut korkfyllningen om det behövs. Du kan välja mellan vår egen portugisiska sula, eller tyska J.Rendenbach.
  Mvh Peter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet