MENU
bild 2 (3)

by • 2014/03/21 • Bilden, Crockett and Jones, Inspiration, NyhetComments (6)5678

Bilden – Ny Crockett & Jones split-toe derby

Brittiska Crockett & Jones lanserar nu en helt ny split-toe derby-modell i Benchgrade-serien vid namn Langdon. Modellen lanseras egentligen inte förrän senare i år, men butiken Grafford har gjort en egen förbeställning och Shoegazing var på plats när de precis plockats upp ur kartongerna. C&J slutade för ett tag sedan med den lite grövre split-toe-modellen Cornhill, och Langdon är dess elegantare ersättare. Split-toe derbyn är för tillfället oerhört populär, inte minst i Sverige, så det är säkerligen ett smart drag detta.

Langdon har en maskinsydd tåsöm, likt Carmina eller Alfred Sargents modeller, istället för handsydd som hos Edward Green, Gaziano & Girling eller C&J:s egna Handgrade-version Clarendon. Det blir inte lika läckert, men är naturligtvis rimligt med tanke på prisnivån. Modellen görs på en av Crockett & Jones nyare läster, 359. Det är en ganska långsmal, assymetrisk läst med mandelformad tå, som kanske kan sägas ligga närmst 341 i sin utformning, men som har en klart rakare yttersida fram mot tåspetsen.

6 Responses to Bilden – Ny Crockett & Jones split-toe derby

 1. Profilbild på Stigge Stigge skriver:

  Såg dem live för någon månad sedan hos Grafford. Minnet kanske sviker mig men om jag minns rätt så tror jag de sas att det var en MTO för dem som skulle komma under hösten. Men men, spelar mindre roll.
  Dem var riktigt snygga live!

 2. Pär: Jag gick helt på Grafford-gubbens ord. Å andra sidan sa han att 359 var en helt ny läst från Crockett, vilket inte stämmer, så han kan ju haft fel även med annat.

 3. Anton skriver:

  Verkar även finnas en handgrade-version med handsydd split toe:
  http://www.grafford.se/varumrken/crockett-jones/clarendon

 4. Anton: Du får läsa hela inlägget: ”…eller C&J:s egna Handgrade-version Clarendon.” 🙂

 5. Richard skriver:

  ”Grafford-gubben” talade förmodligen om modellerna som stod på disken som är en spilt-toe med dainitesula. De kommer först hösten 2014.
  Angående läst 359 så är det Graffords nyaste läst som kom hösten 2013.

 6. Johan skriver:

  Jag köpte dessa i mörk (svart/brun) Cordovan igår. Blev kär direkt!
  Underbara…
  Har ett par Cordovan sedan tidigare, och de är helt klart de skönaste skor jag haft.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet