MENU
Loake aldwych mahogany 1

by • 2014/03/12 • Budget, Loake, NyhetComments (14)7836

Nyhet – Loake-event på NK i Stockholm

Fredag 21 mars kommer brittiska Loake att hålla ett event på NK i Stockholm, som pågår mellan klockan 12-18. På plats från Loake kommer en ordentlig uppställning av folk att vara: svenske agenten Filip Hallerfelt, Brendon Drage-Dawes som är fabrikschef för Loakes fabrik i Northampton, chefsdesignern Graham Dutton samt Richard Utting som är sales manager för Europa.

Förutom att ha med sig ett antal olika Loake-skor och visa upp så kommer huvudattraktionen att vara att Brendon har med sig en arbetsbänk där han kommer att demonstrera några olika moment från tillverkningen, han kommer plocka isär skor för att visa hur de är uppbyggda och naturligtvis svara på frågor från besökarna om tillverkningsprocesser och annat.

 

Fabrikschefen Brendon när Shoegazing besökte Loake i Northampton i höstas.

Fabrikschefen Brendon Drage-Dawes när Shoegazing besökte Loake i Northampton i höstas. Han är en av fyra Loake-respresentanter som kommer finnas på NK den 21 mars.

 

Med Graham kan man diskutera skodesign och material, och tillsammans med honom och agenten Filip lämna önskemål och förslag på olika MTO:s för den svenska marknaden, som Loake satsat en hel del på under senare tid, både öppna för flera återförsäljare och vissa MTO:s enbart för specifika butiker. Sverige är Loakes största exportmarknad i världen, och märket är Sveriges största kvalitetsskomärke, så det är kul att man gör sådana här tillställningar där kunderna får en möjlighet att lära känna märket, skorna och folket bakom lite närmre.

 

Två par Loake som nyligen äntrade det Ingevaldssonska hemmet: Svarta jodhpursen Godivas till min fru, och 3-eyelet derbyn Downing i polo suede till mig.

Två par Loake som nyligen äntrade det Ingevaldssonska hemmet: Svarta jodhpursen Godivas till min fru, och 3-eyelet derbyn Downing i polo suede till mig.

Är också tvungen att ta med den här bilden, som agenten Filip Hallerfelt postade i forumet tidigare idag. Ett par 12 år gamla Loake Aldwych, som fått noll och ingen vård av en släkting till Filip under de här åren. Så här vackra blev de efter att Filip tagit hand om dem och gett de ordentligt med kärlek. Observera att han bara använt neutral kräm och polish, för att enbart framhäva den fantastiska, naturliga patinan.

Är tvungen att ta med den här bilden, som agenten Filip Hallerfelt postade i Shoegazings forum tidigare idag. Ett par 12 år gamla Loake, som fått i stort sett noll och ingen vård av en släkting till Filip under de här åren. Så här vackra blev de efter att Filip tagit hand om dem och gett de ordentligt med kärlek. Observera att han bara använt neutral kräm och polish, för att enbart framhäva den fantastiska, naturliga patinan. Skorna på översta bilden är ett par Aldwych i den nya nyansen Mahogany.

 

Till sist en film från ett liknande event i Sydkorea, där man får se lite vad Brendon kommer att syssla med i Stockholm nästa vecka:

 

 

14 Responses to Nyhet – Loake-event på NK i Stockholm

 1. NS skriver:

  Kul event! De har inga planer på att ta det till Göteborg också?

 2. Profilbild på Skoprojektet Skoprojektet skriver:

  Det där verkar ju vara ett event som är värt att besöka. Håller med om patinan, magisk.

 3. Markus skriver:

  Skoj! Dessutom pågår ju Carminas trunk show på Skoab 21-22 mars, så nu kan det bli dyrt.

 4. Profilbild på LANO LANO skriver:

  Tycker loake gör riktigt fina skor för det pris de tar! De tar ofta lika mycket betalt som modemärkena men levererar (ibland) betydligt högre kvalitet. Riktigt kul att märket står sig starkt på svenska marknaden.

 5. NS: Inte vad jag vet, men NK här säljer ju också Loake, och tror säkert att det skulle finnas intresse, så man kan ju hoppas.

  Markus: Ja, den fredagen är guld för skointresserade stockholmaren.

  Lano: Håller helt med!

 6. Loake Sverige skriver:

  NS & Jesper: Vi har absolut planer på ett event i GBG fram över! Tyvärr oklart när, närmare eller efter sommaren är nog en rimlig gissning. Det kommer nog i första hand bli en trunk show med Loake 1880 kollektionen med eventuell försäljning av MTO modeller. =)

 7. NS skriver:

  Loake Sverige: Fantastiskt!

 8. Loake Sverige: Trevligt!

 9. Erik M skriver:

  Kul! Detta ska jag försöka ta mig till om jag är hemma vid tillfället. Tack för tipset och en alltid lika intressant blog.

 10. Peter skriver:

  Man kanske får dra förbi och köpa ett par Cannon nu inför våren. Cannon och Aldwych är synnerligen prisvärda skor; tycker jag

 11. Erik M: Tack för berömmet!

 12. Klas skriver:

  När kommer Aldwych Mahogny ut i butik? Är det en butiks-mto eller kommer den finnas allmänt tillgänglig?

 13. Loake Sverige skriver:

  KLAS: Ingen MTO kommer att finnas som lagervara från och med augusti. Kommer ett blogginlägg om modellen fram över på http://www.loake.se/blogg med fler bilder.

 14. Klas skriver:

  Det tackar vi för! Jag ser fram emot en trunk show i Göteborg till sommaren, det vore guld!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet