MENU
SkoAB trunk 2

by • 2014/02/17 • Carmina, Edward Green, Köptips, Nyhet, SkoaktiebolagetComments (7)6979

Nyhet – Edward Green och Carmina trunk shows i Stockholm

Den här typen av nyheter kändes rätt speciella när jag började skriva den här bloggen för knappt ett och ett halv år sedan, men numera är det nästan vardag. En mycket guldkantad sådan, ska dock sägas. Nu är det alltså dags för ytterligare två trunk shows på svensk mark, Edward Green den 7-8 mars och Carmina 21-22 mars, båda hos Skoaktiebolaget i Stockholm.

Edward Green var ju här så sent som i höstas för samma sorts evenemang, och man trodde kanske att det skulle dröja till hösten innan de kom tillbaka. Nu blir det alltså redan om ett par veckor, trevligt nog. Edward Green har ökat i popularitet hos Skoaktiebolaget så det finns säkerligen tillräckligt intresse för detta. Den här gången är det dock inte företagets karismatiska direktör Hilary Freeman som kommer, utan Christopher Gumbs som till vardags driver Edward Greens flagship store på Jermyn Street i London. En drös modeller kommer han att ha med sig och visa upp, och för den som är sugen på MTO är de ett utmärkt tillfälle att ta chansen och få inspiration och prova storlekar.
För den som bor närmre Oslo kommer Edward Green också ha en trunk show hos skomakare Dagestad. Där behöver man inte heller oroa sig för den höga norska kronan, då Dagestad begåvat nog prissätter exempelvis Edward Green i pund med samma pris som i England.

 

Sådana här godbitar kan man lägga vantarna på, eller åtminstone spana in, när Edward Green visar upp sig fredag-lördag 7-8 mars. Bild: AxelSTD

Sådana här godbitar kan man lägga vantarna på, eller åtminstone spana in, när Edward Green visar upp sig fredag-lördag 7-8 mars. Bild: AxelSTD

 

Spanska mellanpristillverkaren Carmina har trots sin stora popularitet i Sverige fortfarande inte haft någon trunk show här innan, men nu är det så äntligen dags. Det är Betty Alblaladejo, företagets Sales manager och dotter till Carminagrundaren José Albaladejo, och hennes bror Tony Albaladejo som är Managing director som kommer hit. Naturligtvis med mängder med skor i bagaget, och har man varit intresserad av en MTO på någon av de läster som Skoaktiebolaget inte har modeller i får man nu möjlighet att prova även hur de passar.

 

Betty Albaladejo som är ett av syskonen som kommer till Skoaktiebolaget fredag-lördag 21 22 mars. Bild: Claymoors List

Betty Albaladejo som är ett av syskonen som kommer till Skoaktiebolaget fredag-lördag 21 22 mars. Bild: Claymoors List Den översta bilden är på en Carmina MTO kallad ”Frankenstitch” Jumper, i burgundy cordovan. En helt fantastisk sko. Bild: Skoaktiebolaget

 

7 Responses to Nyhet – Edward Green och Carmina trunk shows i Stockholm

 1. Profilbild på Per Arvidsson Per Arvidsson skriver:

  Ska vi tolka bilden som att EG inkorporerat Brummell i sin ordinarie kollektion!? *jawdrop*

 2. lano skriver:

  Vad sägs om en ny artikelserie: ”Jespers skodissekering”? Jag kan ställa upp med ett par Loake 1880.

 3. Per: Haha nej tyvärr, tänkte inte ens på att det var Brummels när jag la upp bilden, var bara från en Google-bildsök.

  Lano: Ja, det hade absolut kunnat vara intressant, och något jag tänkt på. Men känns som att om man ska dra igång en sådan grej så vill man vet att man ska kunna göra det med några olika skor i olika prisklasser, och det känns inte riktigt realistiskt i nuläget. Men jag ska minnas att du kan offra ett par Loake 1880 för ändamålet!

 4. Wooster skriver:

  Hej,

  Trevligt inlägg. Eventuellt pallrar jag mig dit.

  Hur ser det ut för egen del? Vad blir nästa skoköp?

  Med vänlig hälsning,

 5. Olof skriver:

  Jätteroligt med denna typ av initiativ! Kul också att skomakare Dagestad omnämns. Var där för tre år sedan och redan då hade han ett imponerande utbud av Edward Green, Enzo Bonafé och Alden. Ett besök rekommenderas varmt för alla som har vägarna förbi!

 6. Olof: Ja verkligen! Dagestad har troligtvis Nordens bredaste sortiment av kvalitetsskor, sett till antalet tillverkare. Har aldrig varit där själv, men hoppas få möjlighet till ett besök snart.

 7. Jonas skriver:

  Gryma skor! Men jag gillar gråa snören till mina. Kolla in dessa Skosnören !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet