MENU
Bilden - rena hälar

by • 2014/01/29 • Bilden, Inspiration, VassComments (11)2759

Bilden – Rena hälpartier

Det här tycker jag är vackert. Helt rena hälpartier utan vare sig söm eller veck längst ner precis ovanför klacken. Skorna är Vass London 3-eyelet derby i 6125 Dark cognac, som alltså är gjorda av bara två läderdelar, en för tå, vamp och plös och en för siddelar/quarters och häl (här i inlägget om min skosamling, som den såg ut då, kan man se fler bilder på skorna. Tyvärr har jag ju inte hunnit fixa till alla de gamla inläggen som flyttades från blogspot-bloggen, så det ser lite halvdant ut).

Det är inte särskilt vanligt med hälpartier som ser ut på det här viset, utan även om man väljer att bara ha en läderbit för den så gör man oftast det lilla vecket nertill. Det är för att det är lättare vid lästningen och belastar lädret lite mindre, och det är nästan bara på handlästade skor som Vass ju är som jag sett sådana här helt rena, då handlästning både är skonsammare och mer precist än när skorna lästas med maskin. Sedan finns det andra anledningar att även tillverkare som handlästar ändå väljer veck, men personligen föredrar jag då det rena.

 

11 Responses to Bilden – Rena hälpartier

 1. Stfn skriver:

  Veldig fin detalj med seamless.
  Valgte også uten søm fra Marquess. (http://marquess-bespoke.blogspot.no)

 2. Åhh, Marquess, helt galet vackra skor! En av favoriterna av alla japanska bespokeskomakarna. Men förstår jag dig rätt, är det dina de översta skorna där?

 3. Stfn skriver:

  Tyvärr! Får prøvesko i juni. Blir slik (http://postimg.org/image/f2b1t0udz/) bare med espresso freudenberg skinn. Så impala-skinnet hans, og det var riktig fint, men vil ha en litt mer formell sko. Får bli neste!

 4. Det ser ut som att det kommer bli en helt fantastisk sko! Marquess gör ju såna galet långa midjor, och dessutom smala klackar, om du gått på ”husstilen”, ska bli intressant att höra hur du upplever att de är att gå i sen. Kan säga att jag diskuterade japanska bespokeskomakare med en väldigt duktig och erkänd europeisk sådan, och han höll Shoji och hans frus skor högst av alla japanska bespokeskomakarna, så bra val du gjort. Han är ju en sådan där som lägger ner lite för mycket tid med varje par egentligen. Bra för kunderna, mindre bra för deras inkomst. Är ju nästan så att det är värt att åka och hälsa på Dagestad bara för att få spana in de skorna sedan när du fått dem.

  Såg förövrigt din chef halka runt i en skidbacke i NRK 🙂

 5. Lano skriver:

  Hej Jesper,
  Det är fruktansvärt irriterande att man inte ser alla svar på kommentarer när man läser din blogg på mobilen (läs iOS). Om någon vill svara på ett svar, så blir den kommentaren ej synlig, den ligger för långt åt höger. Det blir ju faktiskt ganska många intressanta diskussioner på din blogg som msn vill ta del av. Nu inser jag precis vilket i-landsproblem jag klagar på, i din annars så bra blogg…

 6. Stfn skriver:

  Bare å komme!

  Forøvrig fikk jeg nog tips om Marquess av samme skomakeren som du pratet med. Er enda ikke heeeeelt 100% på om jeg skal ha punching på siden, men blir garantert en punched captoe. Bestemmer meg når jeg ser prøveskoene. Skal melde fra!

  Det var et morsomt innslag på NRK, men synd de ikke filmet det nå, så det kunne vært en mer seriøs test av såler vs underlag, og ikke bare gummi vs is 😀

 7. Profilbild på Per Arvidsson Per Arvidsson skriver:

  Marquess hade jag helt missat, kul! Stilen verkar ligga ganska nära Cleverley vilket ju är trevligt.

 8. Lano: Så, nöjd? 🙂

  Har faktiskt stört mig mycket på det också, är ju temat som väljer att flytta varje ny kommentar så himla långt åt sidan. Jag provar att ha det så här tills vidare, att man helt enkelt får skriva namn på den man svarar till, om så är fallet. Inte optimalt, men hellre att man enkelt kan läsa alla kommentarerna än att en diskussion nödvändigtvis måste hänga ihop.

  STFN: Ja, och honom känns det som man litar på i de här sammanhangen. Usch, det värsta för dig nu är ju bara all väntan, hehe.

  Per Arvidsson: Som sagts ovan, definitivt värt att kolla in. Verkligen magiska skor!

 9. Stfn skriver:

  Synes Marquess Round Toe og Marquess Square Toe begge er veldig fine. Veldig klassisk. Så en veldig pen Jodphur boot også, men har ikke sett bilder av den.
  Helt klart verdt en tur til Tokyo!

 10. lano skriver:

  Jesper: Ja, nu är jag nöjd 😀 Ser mycket bättre ut. Tror jag får ta och anställa dig sen för att sköta min kundtjänst. Jag ber om något 23:23, klockan 23:30 är allt fixat 😀 Det är ju bra service får man allt säga…

 11. Lano: Hehe, ja ibland så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet