MENU
Skärmavbild 2014-01-01 kl. 19.06.57

by • 2014/01/01 • Alfred Sargent, Barker, Cheaney, Church's, Crockett and Jones, Edward Green, Foster and Son, Herring Shoes, Italigente, John Lobb Paris, Köpguide, Köptips, Loake, Mellanpris, RM Williams, Santoni, Shipton and HeneageComments (5)19716

Köptips – Vinterreor

Så här efter jul och en bit in i januari så är det som bekant reaperiod för handeln, och det gäller i en hel del fall även de som kränger kvalitetsskor. Nedan listas ett urval av några pågående reor på olika hemsidor. Har ni läsare andra bra tips, även när det gäller fysiska svenska butiker, dela gärna med er av dessa i kommentarsfältet.

 

Upper Shoes

Skärmavbild 2014-01-01 kl. 17.11.18

Det här är Frankrikes motsvarighet till Herring Shoes, och som nu också har en engelsk version av sidan. Upper Shoes rea rymmer över hundra modeller. Ofta ganska utplockat bland storlekarna, och en hel del mer modeinriktade märken. Men har man rätt storlek kan man göra fynd av exempelvis skor från Crockett & Jones, Church’s, Santoni och sällan nedsatta Edward Green och John Lobb.

 

Shipton & Heneage

Skärmavbild 2014-01-01 kl. 17.56.58

Brittiska skobutiken Shipton & Heneage har en relativt välfylld rea med alla möjliga typer av skor. De säljs under eget namn, men tillverkas av bland andra Crockett & Jones och Loake. Prisnedsättningen är ungefär 20 procent oftast, men i vissa fall ännu mer.

 

Wildsmith

Skärmavbild 2014-01-01 kl. 17.11.46

Nyligen återuppsståndna Wildsmith vars skor tillverkas i Alfred Sargents fabrik och håller riktigt god kvalitet för en rimlig peng, är just nu ännu mer prisvärda när de kör rea på hela utbudet. Normalt kostar de cirka 3200 kronor, nu under rean kan man få dem för kring 2800 SEK.

 

Robinson’s Shoes

Skärmavbild 2014-01-01 kl. 16.55.13

Robinson’s Shoes är en irländsk skobutik som också är ganska stora på nätet, vars hemsida nyligen fick en trevlig ansiktslyftning. Deras rea är helt okej, med ordentliga prissänkningar, även om utbudet av storlekar ofta är rätt begränsat. Framför allt är det skor från Cheaney, Loake och Barker som reas ut.

 

Foster & Son

Skärmavbild 2014-01-01 kl. 18.54.39

Brittiska bespoketillverkaren Foster & Son har också en hel del RTW-skor, tillverkade av bland andra Edward Green och Alfred Sargent. De ska nu lansera en ny RTW-serie, vilket gör att de kör en stor rea på sina gamla RTW. Bra fyndläge med andra ord, och exempelvis Edward Green-tillverkade skor (som skorna på översta bilden) som kostat 7 700 SEK (720 pund) får man nu för 5 200 kronor (495 pund), och AS-tillverkade skor är nere på 3 200 SEK. De har ingen vanlig webbshop, utan man får kolla igenom en online-katalog och sedan maila hit för att fråga om storlekar och göra beställningen, men man kan titta på fler bilder på alla modeller på hemsidan.

 

New & Lingwood

Skärmavbild 2014-01-01 kl. 17.41.11

Brittiska New & Lingwood har en del riktigt fina skor gjorda av Cheaney, som säljs under eget namn. Ett antal av dem är nu nedsatta från 4000 SEK till 3000 kronor, bland annat deras mycket trevliga single monk straps. Tyvärr, men föga förvånande, är det ingen rea på de fantastiska skorna från Stefano Bemer som New & Lingwood också säljer.

 

Pediwear

Skärmavbild 2014-01-01 kl. 16.50.23

Brittiska Pediwear har alltid väldigt många skor på sina reor, även om prisnedsättningen inte är jättestora. Oftast kring 20 procent. Men har man varit på jakt efter skor från exempelvis Alfred Sargent Exclusive, Loake 1880 eller Tricker’s är det en utmärkt idé att kolla igenom Pediwears reaavdelning.

 

Herring Shoes

Skärmavbild 2014-01-01 kl. 16.42.39

Brittiska Herring Shoes är en av de största nätbutikerna i världen när det handlar om kvalitetsskor, och trevligt nog har de alltid riktigt bra reor. Priserna är i vissa fall nästan halverade, och nästan aldrig mindre än 30 procents rabatt, och dessutom är utbudet av skor på rean relativt stort. Allt från deras egna serier tillverkade av bland andra Cheaney, Loake och Barker, till skor från Church’s och Jeffery West. Rean är lite speciellt upplagd, där man får välja storlek och vidd och sedan visas bara de skor som är tillgängliga i just den specen.

 

A Hume

Skärmavbild 2014-01-01 kl. 17.35.41

Countrywear-butiken A Hume är inte en renodlad skobutik, men de har en del kvalitetsskor i sitt utbud, framför allt från RM Williams. Några av deras modeller finns nu också på rea, liksom ett par från Loake 1880.

 

Italigente

Skärmavbild 2014-01-01 kl. 17.56.36

Svensk-italienska märket Italigente har bara fyra par skor på sin rea, men då de är nedsatta med halva priset är det riktigt fyndläge, så tar med de här ändå. Deras skor för 1700 kronor är väldigt bra.

 

Spiga 3

Skärmavbild 2014-01-03 kl. 22.25.04

Göteborgsbutiken Spiga 3, som senare i vår får in Bestetti i utbudet som Shoegazing skrev om i förra veckan, har i dagsläget några modeller av italienska Santoni. Dessa reas nu ut, och istället för 4500 kronor är de nu nere på 3000 SEK, vilket är riktigt bra. Dessutom kan man få ett par lästade Santoni-skoblock för 600 kronor, nedsatta med tvåhundra.

 

5 Responses to Köptips – Vinterreor

 1. Poja skriver:

  Hade aldrig hört talas om Stefano Bemer, men gud vad fina skor! Här är ett riktigt fint par http://www.newandlingwood.com/stefano-bemer-two-tone-oxford-caravaggio-shoe-dark-brown

 2. David skriver:

  Tack för ett bra inlägg på en riktigt bra blogg.

  Intressant med Edward Green från Foster & Son. Finns några som ser riktigt fina ut, deras monkstrap med split-toe är häftig, och priset när ju bra. Vet hur det är med re-crafting hos EG när det gäller skor som de producerat åt ett annat varumärke?

 3. David skriver:

  Tappade ett ”någon” där 🙂 Vet någon hur det är med recrafting….

 4. Poja: Jag vet, de ser fantastiska ut! Väldigt sorgligt att han gick bort, men fint att hans märke till slut lever vidare.

  David: Ja priserna är riktigt skapliga nu. Jag vet inte exakt hur det är i Foster & Sons fall, men normalt så brukar man skicka tillbaka skorna till firman som säljer de rebrandade skorna som i sin tur skickar tillbaka dem till tillverkaren för recrafting. I det här fallet skulle du alltså skicka de till F&S som i sin tur skickar de vidare till EG, och högst troligt att de gör så. Men bara maila och fråga så är du säker.

 5. David skriver:

  Plockade upp ett par nya Loake Kempton Suede boots för att använda när det är taskigt väder ute, som det var 200 kr rabatt på, ganska nöjd med det eftersom de då kostad 1600 istället för de typ 2200 som jag betalade för typ 6 år sen när jag köpte mitt första par. Då hade jag dock inte så bra koll på hur jag skulle ta hand om dem vilket tillsammans med att de används lite som ”beater” sko kan förklara varför de inte överlevde så länge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet