MENU
bestetti 4

by • 2013/12/29 • Bestetti, Köptips, Premium, Ryktet, UncategorizedComments (15)3524

Ryktet – Bestetti säljs snart i Sverige

Ännu ett mycket trevligt rykte som är för bra för att inte skriva om direkt. För Göteborgsbutiken Spiga 3 kommer högst sannolikt att få in skor från Riccardo Freccia Bestetti i vår. Planen är att en beställning ska skickas nu efter årsskiftet och att leverans då beräknas bli till slutet av februari, början av mars. Till att börja med tänker de ta in kanske fyra modeller ifrån Bestettis RTW serie gjorda med blake-konstruktion.

Det lutar åt att de tar in den mycket populära adelaiden Maverick (som ju undertecknad har ifrån semi-bespoke-serien Novecento) i brunt, en brun derby med lite brogue-detaljer, plus två modeller till. Priset kommer ligga på omkring 5000 kronor, vilket är riktigt bra med tanke på den väldigt höga kvaliteten på skorna, även om de är durksydda.

 

En av modellerna som planeras att tas in i utbudet hos Spiga 3 är den här vackra derbyn.

En av modellerna som planeras att tas in i utbudet hos Spiga 3 är den här vackra derbyn.

 

Det roliga är dock att det inte stannar där. Man kommer också troligtvis att kunna göra beställningar på MTO-skor från Bestetti genom Spiga 3, både blake, handrandsydda eller semi bespoke, till samma priser som om man går direkt till Bestetti. Och faller satsningen väl ut kommer Spiga 3 att komplettera RTW-utbudet senare med handrandsydda RTW som kommer gå på omkring 8000-9000 kronor. Då är det skor som håller absolut högsta RTW klass, och så med Bestettis berömda läster och finish. Skorna kommer förutom att de säljs i butiken i centrala Göteborg också gå att köpa i Spiga 3:s webbshop. En fantastiskt rolig satsning som det ser ut att bli, och en riktig tungviktare inom kvalitetsskovärlden som tar plats på den svenska marknaden.

 

Sulan på Bestettis blake-RTW, med mycket smal midja. Bild: Il piacere di vestirsi

Sulan på Bestettis blake-RTW, med mycket smal midja. Bild: Il piacere di vestirsi

Mina egna Bestetti Maverick i tan, från semi-bespoke-serien Novecento. De bästa skorna jag äger, både sett till material, konstruktion och passform.

Mina egna Bestetti Maverick i tan, från semi-bespoke-serien Novecento. De bästa skorna jag äger, både sett till material, konstruktion och passform. Mavericken som Spiga 3 väntas ta in blir i en mörkare brun nyans, likt den på översta bilden.

 

Här hittar du Shoegazings stora köpguide till Bestetti.

 

15 Responses to Ryktet – Bestetti säljs snart i Sverige

 1. Doughie skriver:

  Härligt! Satt faktiskt precis och läste ditt gamla inlägg om dem och blev lite sugen på ett par skor från Bestetti och detta underlättar ju mycket. 5000 kr är ju faktiskt ett bra pris, och möjligt även om man studerar.

  (Med risk för mycket haters).

 2. Adam skriver:

  Ett par mörkbruna Maverick hade kunnat göra sig bra i min rotation 🙂 Kul om det faller väl och man kan inspektera skorna i butiken 🙂

 3. Poja skriver:

  ”De bästa skorna jag äger” såg jag att du skrev. Tycker du alltså att de håller högre klass än Vass, G&G och EG? Vad är bättre i så fall? Passformen är ju självklart bättre då dem är anpassade efter dina fötter, men jag tänker förutom det.

  Tack för en fin blogg!

 4. lano skriver:

  Underbart! Vilken rolig satsning av Spiga3.

 5. Roland skriver:

  Fasen vad roligt!

  Sverige börjar få ett riktigt anständigt utbud av skor.

 6. Daniel skriver:

  Riktigt kul då de redan säljer Santoni. Instämmer att GBG blir en allt roligare skostad och hoppas det finns underlag att dessa satsningar fortsätter.

 7. Niklas Nordin skriver:

  Riktigt riktigt trevligt.
  Då har man en anledning att besöka göteborg då 🙂

 8. Daniel skriver:

  Som stolt Göteborgare tycker jag herr Karl är grym med Santoni och Italigente, Linnégatan 2 är en kanonaffär med bra sortering av C & J. På United fashion kan du beställa RM W i en mängd kombinationer utan extra kostnad. Lester har grym sortering på kraftigare skor och. Boots

 9. Kul med så många positiva kommentarer!

  Poja: Ja sammantaget är de absolut bättre än mina Vass, John Lobb Paris, Gaziano & Girling eller Jan Kielman (EG äger jag inga). Men de kostar ju också 13 000 kronor vilket är ca 5000 mer än alla dem och tom nästan 9000 mer än Vass, så det är inte så konstigt. Materialet är i nivå med G&G och Lobb som är bäst av de nämnda innan, konstruktionen bättre än alla de andra, även bättre än Kielman som jag håller som tvåa där, och passformen är som sagt klockren. Sedan är Gaziano & Girling bättre när det gäller detaljfinishen. Men sammantaget håller jag helt klart mina Bestetti högst.

 10. Poja skriver:

  Tack för svaret!

  Vad är det som gör Bestetti bättre konstruktionsmässigt jämfört med Vass? Båda är handrandsydda tänker jag. G&G och Lobb är ju inte det, så där är det ganska självklart varför Bestetti är bättre.

 11. Poja skriver:

  Som du säger är det inte så konstigt att de är bättre då de kostar 13000 kronor. Samtidigt tänker jag att handrandsydda RTW kostar 8000-9000 kronor, vilket inte är så mycket dyrare än EG och G&G. Om dessa håller samma klass som dina Novecento (gör de det? förutom passformen då så klart) så är det ju också ett väldigt bra pris.

 12. Bara för att både Vass och Bestetti är handrandsydda behöver inte konstruktionen vara likvärdig. Loake och Gaziano & Girling är båda Goodyear-randsydda, men de sistnämnda är naturligtvis mycket bättre konstruerade, det handlar om så mycket mer än bara konstruktionsmetod. Bestettis Novecento har exempelvis en väldigt genomarbetad midja, mycket bra hålfotsstöd där hälkappan fortsätter in under hela hålfoten och en konstruktionsmässigt avancerad övergång mellan sula och klacksida (läser du Bestetti-guide står det mesta lite mer ingående). Allt det saknar Vass.

  Novecento är gjord till samma standard som hans bespoke-skor. Jämfört med vanliga Goodyear är lädret ytterligare lite finare, lädret är crustläder med helt handgjord finish, kraftigare fiddle waist mm. Men Bestettis RTW kommer definitivt hålla en nivå i klass med toppmärkena inom RTW. Har själv närinspekterat Blake-RTW och de är imponerande, med exempelvis samma ordentliga hålfotsstöd och för priset väldigt fint läder. Det är ju de lägre produktionskostnaderna i Italien som möjliggör att priserna kan vara så bra.

 13. Poja skriver:

  Nu hänger jag med, tack för det utförliga svaret 🙂

 14. drama skriver:

  Måste säga att skorna på första bilden är grymt snygga, kommer de in till Göteborg är det nästan så man får göra en resa dit ner. Äger dock inga blake-sydda skor, vad är egentligen nackdelen med denna metod (och eventuella fördelar)? Har hört någon att det kan vara knepigt att byta ut sulan?

 15. Just den kommer de få in, antingen i blake eller handrandsytt. Blake är mjukare och mer följsamt, men mindre vattentåliga och svårare att reparera. Men även om sulan slits ner går det att fixa av duktig skomakare, men svårare och livslängden är kortare ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet