MENU
MG_1016

by • 2013/12/27 • J. FitzPatrick, Köptips, Mellanpris, RyktetComments (6)2885

Ryktet – J. FitzPatrick trunk show i Stockholm

Justin FitzPatrick, mer känd som The Shoe Snob, har som Shoegazing uppmärksammat tidigare sedan något år tillbaka ett eget skomärke: J. FitzPatrick Footwear. Det är skor i mellanprissegmentet (kring 3200 SEK/£300)  som ser betydligt dyrare ut än vad de är. Lästerna är i ett fall gjort av Justin själv, i ett fall av självaste Tony Gaziano, vilket naturligtvis ger en bra grund att stå på. Sedan är det ett blandat utbud av modeller, allt från relativt rena och klassiska varianter till mer extravaganta skor, med ritsnedläggning och välvda midjor, tillverkade i Spanien. Till våren kommer nu J. FitzPatrick med allra största sannolikhet hålla en trunk show i Stockholm.

 

Justin "The Shoe Snob" FitzPatrick som kommer på Sverigebesök mitt sitt skomärke till våren.

Justin ”The Shoe Snob” FitzPatrick som kommer på Sverigebesök mitt sitt skomärke till våren.

 

Denna kommer att hållas i samarbete med butiken Skoaktiebolaget, även om butiken än så länge inte säljer märket. Men Justin FitzPatrick har haft liknande upplägg hos exempelvis Leffot i New York där en trunk show nyligen hölls. Planen är att besöket ska ske i slutet av maj, och då kommer en stor del av J. FitzPatricks utbud att visas upp och vara tillgängliga för köp. Mer info kommer här på bloggen när saker och ting väl är spikade och klara. Härligt att vi redan ser att trenden med en hel del trunk shows i Sverige som varit under 2013 verkar kunna fortsätta även nästa år.

EDIT: Det är nu klart att det blir fredag-lördag den 9-10 maj som trunk showen kommer att hållas.

 

Det här är något av det läckraste jag sett på senare tid: ett par av J. FitzPatricks-skor som patineringskungen Alexander Nurulaeff på Dandy Shoe Care gått över. Här är det alltså inte bara det slätpressade lädret som patinerats, utan även mockan. Mycket vackert. Bild: Dandy Shoe Care

Det här är något av det läckraste jag sett på senare tid: ett par av J. FitzPatricks-skor som patineringskungen Alexander Nurulaeff på Dandy Shoe Care gått över. Här är det alltså inte bara det slätpressade lädret som patinerats, utan även mockan. Mycket vackert. Bild: Dandy Shoe Care
Översta bilden: Leffot

 

6 Responses to Ryktet – J. FitzPatrick trunk show i Stockholm

 1. Enrile skriver:

  Me alegra ver a Mi amigo Justin en tu blog, este hombre es un fuera de serie . Es pionero en cambiar las cosas a traves de internet , el nos ha hecho conocer otros artesanos maravillosos.
  Bien hecho
  Enrile

 2. Niklas Nordin skriver:

  Intressant. Har följt shoesnob ett tag och gillar det han skriver, men har ännu inte hittat någon av hans skor/läster som tilltalar mig.
  Är dock nyfiken på hur de står sig mot t ex Carmina, som väl borde vara hans huvudkonkurrent, eller C&J, vad gäller kvalitet.

 3. Enrile: Yes, he has done a lot to set light on smaller manufacturers around the world.

  Niklas: Jo ungefär, Carmina, C&J Benchgrade, Herring Premier, där någonstans är det väl han lagt sig. Precis som Carmina kan han hålla lite lägre priser tackvare att de görs i Spanien där arbetskraften är lite billigare.

 4. Sebastian skriver:

  Spännande! Hoppas ryktet visar sig vara sant, för detta ser jag fram emot.

  Jesper, Jag gillar den nya sidan, det är dock en sak jag skulle önska. Det vore mycket uppskattat om det redan från startsidan var möjligt se hur många kommentarer artikeln har, samt en snabblänk att ta sig dit. Kanske genom att trycka på antalet bara. När jag trillar in på shoegazing och inget har uppdaterats vill jag fortfarande snabbt kunna se antalet kommenterar så jag kan se om det har uppstått någon diskussion jag inte vill missa. Något i stil med som det stod på förra bloggen ”X kommenterar” och tryckte man på det hamnade man där.

  Tack för en bra blogg!

 5. Tack tack! Ryktet är egentligen mer än bara ett rykte, då det kommer från huvudpersonen själv, så de ska mest boka in ett datum och sedan är allt klart.

  Vad gäller att antalet kommentarer inte syns på förstasidan är det ett problem jag är väl medveten om, och som jag och en kompis som hjälper mig med sidan ägnat timmar åt att försöka fixa. Problemet är att vi inte hittar var i WordPress-temats kod som den informationen ligger. Så just nu ser det tyvärr mörkt ut med en lösning, men ska försöka ta kontakt med de som gjort temat jag köpt och be om hjälp, och hoppas att de svarar.

 6. Sebastian skriver:

  Haha, jo, jag såg faktiskt på instagram när han skrev och frågade om du var Stockholmsbaserad. Kul!

  Bra, då vet jag att du vet iaf. Hoppas du lyckas lösa det, jag kommer fortsätta läsa hursomhelst!

  Gott nytt, Jesper!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet