MENU
Kontorsskor-1

by • 2013/12/06 • Alfred Sargent, Bilden, Gaziano and Girling, Inspiraton, John Lobb Paris, VassComments (11)5341

Bilden – Kontorsskor

Har man ett jobb där man i regel vistas på kontoret, är en uppställning lågskor ståendes på jobbet en utmärkt lösning under vintern. Då slipper man klampa runt i otympliga kängor en hel dag, och man får möjlighet att använda många av sina lågskor under hela året. Sedan jag för en tid sedan bytte jobb och numera är mer permanent på plats på kontoret, har jag anammat detta. Jag brukar ha mellan tre och fem par ståendes på kontoret (notera också skohornet och nylontrasan, oumbärliga redskap att ha till hands), dessa bytes dock ut emellanåt för att få lite skifte i uppställningen, samt för att ta hem och vårda de som använts ett tag. Vissa kanske tycker att man tappar den trevliga känsla det blir att växla mellan sommar- och vintergarderoben, att man ledsnar på att använda samma skor året runt, men jag känner att skorna har jag köpt för att de ska användas och har jag möjlighet att använda fler par under längre tid är det bara positivt. Det kommer ändå vara speciellt när dessa lågskor återigen kan vandras med ute på grusfria gator, och dessutom är det en rad skor från sommargarderoben som inte passar sig för kontorsanvändning och därför ändå packas upp på vinden under vintern.

11 Responses to Bilden – Kontorsskor

 1. Lasse skriver:

  Ja, det är ju också en komfort och hygienfråga. Går man inomhus i kängor en hel dag så blir det ju både varmt och fuktigt, så ett par lågskor är ju att föredra inomhus.

  Det är dock lite förargligt om man pillar med sina skor, ombyte eller snabbputs, om någon kommer förbi, eftersom de flesta ju inte kommit till insikt, utan den här tiden på året blinda vandrar runt inomhus med fula tjocka skitiga plastschabrak från Nilsson Shoes. Man kan ju inte ta den diskussionen utan att förklena andras val.

 2. Roland skriver:

  Jag kör bil till kontoret och med ett par galoscher så kör jag lågskorna året om. Kängor och grövre skodon luftas på helgerna.

 3. Jope skriver:

  Har blivit väldigt förtjust i loafers (främst penny och tassels) och är väl medveten om att de i Sverige (till skillnad från tex jänkare) betraktas som en väldigt informell skotyp som gärna bärs strumplöst på sommarhalvåret. Skulle dock vilja använda dessa även övriga månader på året. Har du några tankar kring loafers som kontorsskor som du kan dela med dig av? Big no no. eller kan man få till det på något sätt utan att bli betraktad som en kontors-luffare?

 4. Per S skriver:

  Ser inte att det behöver ligga något förklenande i att förklara för kollegerna att man kör inneskor på jobbet. Det har väl kvinnliga kontorsarbetare gjort i över ett sekel?

 5. Lasse: Hygienen är ytterligare en aspekt, absolut!

  Roland: Ja ska man bara ta sig korta sträckor mellan hem-bil, bil-kontor funkar det utmärkt. Själv åker jag buss till jobbet och promenerar en del, då har jag hellre kängor.

  Jope: Det där är jättesvårt att säga, hänger så mycket på vilken typ av kontor det är och hur folk klär sig i allmänhet där. Men är det inte en advokatbyrå, bank eller liknande utan mer avslappnad klädsel som gäller kan jag tycka att loafers fungerar, dock säkrast att bäras med strumpor på kontoret.

 6. Kenny skriver:

  Hej,
  grym blogg, kul att du flyttat till egen adress. 🙂

  Jag gör precis på samma sätt som du, flyttar med några skor till kontoret och så skiftar man runt där. Åker buss och en kort promenad till jobbet och då passar det med kängor eller mer grova skor. 🙂

  Mvh
  Kenny

 7. Lars skriver:

  Jag noterar att du har tre av paren stående i påsar. Är det av någon särskild anledning? För egen del brukar jag oftast bara använda påsarna i samband med att jag packar ner skor i väskor eller dylikt, då i syfte att skydda både skorna (putsen) och övriga prylar/kläder i väskan.

  Jag har lite svårt att se att skor som står på ett kontor (sådana miljöer brukar ju städas hyfsat frekvent) skulle vara utsatt för några större mängder smuts och elände som man vill skydda dem ifrån. Jag tänker att det blir snudd på mer smuts/damm på dem av att stoppa in dem i påsen (där skitiga sulor befunnit sig tidigare) än vad det lägger sig damm under ett par dagars vila utan påse. Den lilla mängd damm som det eventuellt kan röra sig om drar man ju dessutom lätt av med nylontrasan på någon sekund när man ska ta på sig dem.

 8. Kenny: Tackar!

  Lars: Handlar mest om att jag haft dem i påsarna när de fraktats till jobbet, och istället för att ha påsarna liggandes någonstans så kan skorna lika gärna stå i dem. Och sedan skyddar de så klart också skorna från att bli dammiga (jag vänder ut och in på påsarna med jämna mellanrum och skakar ut smuts, och har alltid loggan uppåt så de smutsar inte ner skorna), även om det inte är något större problem.

 9. Lars skriver:

  Aha, då är jag med. Tacka för svaret! Jag var lite nyfiken eftersom jag själv inom kort kommer att börja på ett nytt jobb där jag nog kommer att göra på liknande sätt vad gäller skorna. Ser fram emot att glida runt i korridorerna iförd lädersula!

 10. Lars skriver:

  Och särskilt tack för tipset angående att alltid ha loggan uppåt!

 11. Rune Rebellion skriver:

  Vad menas med kontors-luffare?
  En som inte går runt i Timberland- eller Redwoodkängor?

  Jag tog med mina tassels idag och bytte enkelt när jag var på plats på kontoret. Funkar utmärkt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet