MENU
img_0174-600

by • 2013/11/26 • Björkmans Skomakeri, Enkät, Loake, Skolyx, TävlingComments (9)8624

Tävling – Vinn skor, patinering eller skoblock

För första gången i Shoegazings drygt ettåriga historia anordnas här en tävling. Anledningen är att det finns planer på att utveckla bloggen ytterligare, exempelvis med fler recensioner och fler möjligheter till fabriksbesök och liknande, och även kanske fler annonser. För detta har jag märkt att det efterfrågas information om mina läsare, och inte bara hur många de är och hur ofta de besöker sidan, utan också saker som var de handlar skor, surfvanor och liknande. Jag själv undrar också vad ni uppskattar med sidan och vad ni saknar. Därför har jag satt ihop en liten enkät som jag skulle vara väldigt tacksam om ni kunde tänka er att fylla i. Som tack deltar alla som svarar på enkäten och bidrar med förslag på hur bloggen ska utvecklas i en tävling där Loake, Björkmans Skomakeri och Skolyx skänkt riktigt fina priser. Här är vad man kan vinna:

 

1:a pris – Ett par Loake 1880

Vinnaren får välja mellan tre olika skor från brittiska Loake. Brogue-kängan Fairford i antingen Tan grain calf eller Dark brown grain calf, gjord på 026-lästen i bredare G-vidd med Dainite-sula, eller full brogue-oxforden Buckingham i Burgundy burnished calf med lädersula och på Capital-lästen, standardvidd. Båda modellerna är unika för den svenska marknaden och är från Loakes topplinje 1880 som tillverkas i Northampton med Goodyear-randsöm och full grain-läder, och kostar mellan 2400 och 2900 kronor i butik. ¨

 

Tävling+-+loake+fairford+1

Loake Fairford i Tan. Loake

Tävling+-+loake+fairford+2

Här i Dark brown.

Loake Buckingham.

Loake Buckingham.

 

2:a pris – En patinering hos Björkmans Skomakeri

I lilla Ludvika i Dalarna ligger ett av Sveriges mest erkända skomakerier, Björkmans Skomakeri, där familjen Björkman med föräldrar och son haft verksamhet sedan 60-talet. De är ett av väldigt få skomakerier som fortfarande gör bespoke-skor, och dessutom erbjuder de en patineringstjänst i stil med exempelvis Dandy Shoe Care. Den som vinner priset får en unik handgjord antiqueing efter egna önskemål på ett par av sina egna skor. Patineringen görs med riktig läderfärg och är betydligt mer beständig än vanlig skokräm, och för kunder kostar det från 600 kronor.

 

Några exempel på olika patineringar som Björkmans Skomakeri har gjort. Här ett par chelseas med en djup burnishing.

Några exempel på olika patineringar som Björkmans Skomakeri har gjort. Här ett par chelseas med en djup burnishing.

Så här såg ett par full brogues ut innan Pelle Björkman satte igång med dem.

Här resultatet efteråt, med en flammig rödbrun finish.

Här resultatet efteråt, med en flammig rödbrun finish.

Ett par ljusbruna Crockett & Jones Langham har blivit läckert gröna. Notera också att skoblocken betsats i en grön nyans. Alla bilder: Björkmans Skomakeri

Ett par ljusbruna Crockett & Jones Langham har blivit läckert gröna. Notera också att skoblocken betsats i en grön nyans. Alla bilder: Björkmans Skomakeri

 

 

3:e pris – Skoblock och polish från SkolyxWebbshopen Skolyx säljer sko- och klädvårdsprodukter, och har bland annat fina skoblock i cederträ. Vinnaren får ett par av Skolyx tredelade skoblock, som expanderar på både längd och bredd och har en bra utformning för att platta ut sulan ordentligt. Dessutom får man en 50 ml burk med Saphirs Medaille d’Or polish i valfri färg. Sammanlagda kostnaden för detta är 230 kronor. 

 

Skoblocken från skolyx tillverkade i röd ceder.

Skoblocken från skolyx tillverkade i röd ceder.

Tävling+-+Skolyx+3

Polish från Saphir.

 

 

Enkäten:

Skapad med SurveyMesh

Öppna enkäten i eget fönster.

 

Det finstilta:

– Loake Fairford Tan grain calf finns i storlekarna UK 7-11 (halvstorlekar finns i samtliga skor), Dark brown grain calf finns i storlekarna UK 6-11, G-vidd. Loake Buckingham i Burgundy burnished calf finns i storlekarna UK 7-10,5, F-vidd. Vinnaren får själv välja modell och storlek, men inga byten medges. Loake står för frakten till vinnaren.
– Björkmans Skomakeri står för fraktkostnaden fram och tillbaka till skomakeriet. Vinnaren får välja vilka skor som ska patineras, och hur det ska göras. Enklast är att visa bild på annat par med den typ av patinering man vill ha. Vilken färg skorna har påverkar dock vad som går att göras, ljusa skor är lättare att jobba med, medan mörka inte ger lika mycket utrymme att göra patinering på. Vinnaren har ett år på sig att skicka in ett par skor till Björkmans Skomakeri, därefter upphör vinstpriset att gälla.
– Vinnaren får välja storlek på skoblocken som finns i storlek EU 38-46, och färg på polishen (se deras hemsida för alla alternativ). Skolyx står för frakten till vinnaren. Inga byten medges.

Tävlingen är öppen till och med den 20 december.

Vinnarna väljs ut, kontaktas av Shoegazing och presenteras på bloggen innan den 15 januari.

Av fraktskäl får bara personer bosatta i Sverige delta i tävlingen.

Information om namn, e-mail och annat kommer inte att vidarebefordras till externa aktörer. Det är bara sammanställningen av allas svar som kommer att delas med andra.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

9 Responses to Tävling – Vinn skor, patinering eller skoblock

 1. Rickard skriver:

  I formuläret under rubrik ”5 Sociala medier” så finns det inga vettiga svarsalternativ för oss som inte använder sig av detta. (Det går inte att lämna blankt)

 2. j_ingevaldsson skriver:

  Tack för påpekandet! Har styrt upp med ”icke-alternativ” nu på ett par frågor där detta saknades.

 3. Anonymous skriver:

  Jag har ett par Loake som liknar kängornai tävlingen. Litchfield heter de och det är väldigt trevliga höst vinter vårskor (så länge det inte är mördande kallt). Kan rekomenderas. //DrDre

 4. j_ingevaldsson skriver:

  Schysst, bådar gott för den som vinner då!

 5. Hur viktigt var det att skriva namn på sista frågan? Kom på att jag glömde det precis när jag tryckte på spara.

 6. j_ingevaldsson skriver:

  Det är lugnt. Anledningen till att jag ville att ni gjorde det är för att jag får upp alla era kommentarer i en lång lista, och då är det mkt enklare för mig om jag ser namnen direkt där. Men är det en kommentar jag tycker är bra utan namn så går jag in i dennes enkät och tar reda på namnet, men är bökigare bara.

 7. Jaha, då är det ju rätt lugnt. Min kommentar var nog mer som en hyllning än ett förslag så är nog förmodligen inte nödvändigt ändå. Tack för bra blogg. 🙂

 8. […] har nästan 300 personer svarat på enkäten och deltagit i tävlingen (ni som missat detta deltar här). Tack för det! Och för att läsa resten av det här inlägget, får du numera klicka på […]

 9. […] OBS: Om du inte redan deltagit i tävlingen där man kan vinna skor från Loake, patinering från Björkmans Skomakeri och skoblock från Skolyx, se till att göra det innan den stänger på fredag 20 december. Här hittar du tävlingen. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet