MENU
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

by • 2013/11/02 • Bilden, Inspiration, VassComments (11)2225

Bilden – Matchning av läderprodukter

Ett omdiskuterat ämne är hur man bör matcha olika produkter av läder i en utstyrsel. Det handlar om skor,  bälte, klockarmband, väska och så vidare. Många förespråkar en närmast ton i ton matchning, och tycker att det bästa som finns är när man kan köpa bälte i exakt samma läder från samma tillverkare som gjort skorna. Personligen tycker jag att det blir både snyggare och mer levande när man håller matchningen mer lös. Som i ovanstående utstyrsel där skorna från Vass är i en rödbrun ton (6125 dark cognac) medan väskan är i en varm mellanbrun nyans, och utanför bild är ett bälte som ligger ganska nära väskan i färg, medan klockarmbandet går mer åt mörkbrunt. Den här sammansättningen av olika bruna nyanser blir i mitt tycke mycket trevlig, dynamisk och känns inte alls lika utstuderad som det kan kännas när allt läder är nästintill ton i ton. Ett givet undantag är naturligtvis svart.

11 Responses to Bilden – Matchning av läderprodukter

 1. Andreas skriver:

  Håller helt med! Exakta matchningen känns snarare fantastilöst. Jag brukar nöja mig med att tonerna harmoniserar med varandra. Undviker dock själv helst att blanda svart och brunt (väska undantaget) då de ofta representerar så olika saker och helt enkelt i min mening inte ser så bra ut tillsammans.

 2. LANO skriver:

  Instämmer även jag. Gillar att ha samma färg på skor, bälte, klockarmband och handskar, men olika nyans. Ser mer levande ut helt enkelt!

 3. Estimado Jasper.
  Completamente deacuerdo contigo. Todo el cuero igual es muy cursi.
  Enrile

 4. Niklas skriver:

  +1 här, dvs instämmer helt med dig samt ovanstående kommentarer (åtm två av dem – google translate påstod att Antonio sa ”All leather is just corny”, men jag misstänker att viktiga nyanser – excuse the pun – gick förlorade).

 5. Poja skriver:

  Väldigt fina byxor du har. Får jag fråga var du har köpt dom? Vilken färg på ytterplagg funkar ihop med byxorna tycker du?

  Tack för en fin blogg!

 6. j_ingevaldsson skriver:

  Stor konsensus alltså!

  Poja: Det är chinos från Oscar Jacobson. Från S/S i år, men återkommer kanske nästa år igen. Och tack!

 7. Poja skriver:

  Dom var som sagt väldigt fina! Hur matchar du dom? (-:

 8. Jonas skriver:

  Till ett par skor i navy cordovan är det väll ett måste med ett bälte i samma material och färg : )
  Jag skulle gärna se ett inlägg där du fördjupar dig i grain läder t ex vilka olika typer det finns mm.

 9. j_ingevaldsson skriver:

  Nja, visst kanske många vill ha ett blått bälte då också, men behöver inte nödvändigtvis vara i cordovan, eller i samma nyans. Och där är faktiskt ett läge där jag kan tycka att svart bälte och klockarmband kan fungera utmärkt, då det tar ner mer extravagant läder som blått, grönt eller liknande, och om man har alla läderprodukter i dessa färger kan det se alldeles för utstuderat och nästan lite clownartat ut kan jag tycka.

  En graingenomgång är absolut ett möjligt inlägg, tack för tanken!

 10. Jonas skriver:

  Navy cordovan exemplet var tänkt som en ironi över allt för ängsligt färg/material kombinerande. Jag håller alltså med dig.
  Ser fram emot grain inlägget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet