MENU

by • 2013/09/26 • Alden, Alfred Sargent, Edward Green, Enzo Bonafe, Gaziano and Girling, Loake, NyhetComments (13)3834

Nyhet – Gaziano & Girling börjar säljas i Oslo

Skomakeri Dagestad ser kanske ganska alldagligt ut utifrån, men inuti samlas en armada av högkvalitativa skor.

Det ställe i Norden som har allra bäst utbud av kvalitetsskor är troligtvis Skomakermester Dagestad i Oslo. Ett fantastiskt välsorterat utbud, med Edward Green, Alden, Enzo Bonafe, Alfred Sargent, Silvano Sassetti, Paraboot, Loake, Red Wing med flera. Till det har man också en del väskor och mycket tillbehör, samt en renommerad skomakeriverkstad. Nu kommer Dagestad dessutom utöka skoutbudet ytterligare, när man snart får in sin första leverans från Gaziano & Girling. Precis som Skoaktiebolaget kommer man också erbjuda kunder Gaziano & Girlings bespoke-tjänst, med möjlighet till måttagning och fittings i butiken. Gaziano & Girling fortsätter alltså att spridas över världen, vilket är mycket trevligt. Förövrigt öppnar de också snart sin alldeles egna flagship store på Savile Row, i nuläget har de ju bara ett litet showroom i ett delat utrymme i ett källarplan på samma gata.

En av modellerna från Gaziano & Girling som Dagestad kommer att få in är en 5-eyelet derby i hatch grain-läder.

När det gäller Norge tänker kanske många direkt på hur hög prissättningen normalt ser ut i landet, men Åsbjörn Dagestad har tänkt till här och insett att om han ska kunna konkurrera med internetförsäljningen, får han lägga priserna på motsvarande nivå som internationellt. Det innebär att både Gaziano & Girling och Edward Green prissätts i pund för samma priser som de kostar i butik i England. Edward Green kostar alltså £650, medan Gaziano & Girling kan tänkas hamna ett litet snäpp över det. Hans övriga skor är prissatta i norska kronor men ligger också på internationellt gångbara nivåer. Loake 1880 kostar exempelvis strax över 2000 SEK, och Enzo Bonafes blakesydda lågskor kostar 4300 SEK.

En fin och nätt derby från Enzo Bonafe, som är en av ett tiotal modeller som Dagestad lagerhåller från italienarna.

En rejäl känga från Alfred Sargent Exclusive med commandosula och ljust scotch grain-läder, som går på riktigt privärda 3600 SEK.

Skomakarmästare Åsbjörn Dagestad, som drivit skomakeriet och numera också butiken sedan 1983.

Mer ikoniskt än så här blir det inte. Amerikanska Aldens longwing i Horween cordovan #8. Kostar hos Dagestad drygt 6200 SEK. Alla bilder ovan: Skomakermester Dagestad

Vissa kanske undrar varför jag skriver om Norge och Oslo, men faktum är att bloggen har en hel del norska läsare (såväl som en del danska och finska), plus att Oslo är en stad som många svenskar besöker eller bor i.

13 Responses to Nyhet – Gaziano & Girling börjar säljas i Oslo

 1. Anonymous skriver:

  Hur kan Bonafé i Oslo kosta 1200 kr mindre än på SkoAB?

  Imponerande butik verkar det som, åtminstone!

  /doughie

 2. j_ingevaldsson skriver:

  Doughie: Jag tror att det handlar om att Dagestad valt att prissätta modellerna mer individuellt. Det är ju bara de vanliga lågskorna som kostar 4300 SEK, norvegese-modellerna går på 6300, vilket är mer än hos Skoaktiebolaget. Skulle kunna vara att Dagestads lågskor är blake-sydda också, men jag tycker inte att det ser ut som det på bilderna dock. Rätta mig gärna om jag har fel, om någon vet.

 3. Anonymous skriver:

  Underbart med ett inlägg om Dagestad. Bor själv ca 500 meter från hans butik och är en trogen gäst och kund. I tillägg till ett gediget utval och ett mycket stort kunnande är Asbjörn fantastiskt trevlig, och gör en grej av att känna sina kunder. Jag har haft många trevliga stunder i butiken. Ett av mina bästa minnen från butiken var när två Frogner-fruar (Östermalmsfruar) satt och väntade på sina män och han tog fram en vinflaska som han helt sonika öppnade och serverade de två damerna en lördagseftermiddag.

  Har själv köpt ett par Alfred Sargents hos honom (de ovan) och ska definitivt slå till på ett par G&G om jag hittar några jag gillar.

  Det enda negativa/positiva är att hans business går som tåget, så tyvärr är det ganska lång väntetid på reparationer. Han är ganska picky med vilka jobb han tar emot och han är tyvärr monopolist på marknaden för kvalitetsskoreparationer i Oslo. Och de långa pratstunderna vi hade förr blir färre och färre eftersom butiken är full mest hela tiden.

 4. Anonymous skriver:

  Onekligen en fantastisk butik. Bor själv i norra Bohuslän och har lika långt till Göteborg som till Oslo och pratar vi shopping väljer jag bra mycket hellre det senare alternativet, inget illa menat :p Jag har faktiskt inte köpt något mer än lite skokrämer men är AS så billiga är det definitivt intressant.

 5. LANO skriver:

  Kul att norrmännen får tillökning, det behövs. Ska ta mig ett besök dit nästa gång jag är i Oslo.

 6. j_ingevaldsson skriver:

  Anonym 26/9 20.11: Då förstår jag att du hänger där ofta, hade jag också gjort! Har hört att det går riktigt bra för honom, väldigt kul så klart, även om det då för med sig vissa lite negativa aspekter också.

  Anonym 27/9: Förstår det absolut, hade nog också åkt åt det hållet om jag bott mittemellan.

  Lano: Ja, vad jag förstått är det Dagestad som levererar, i övrigt rätt tunnsått på kvalitetsskofronten.

 7. Anonymous skriver:

  Hei hi.

  Bonafe skoene til 3900 (NOK) er av Blakekonstruksjon. Dagestad kommer til å ta inn flere modeller fra E.B. utover høsten og vinteren, blant annet en lekker mahogny-brun oxford (med Goodyear konstruksjon).

  Ellers ser det faktisk ut til at det blir trunk show med Gaziano & Girling. Endelig dato er ikke fastsatt, men rundt 6. desember.

  Ellers må en jo bare like en butikk som hevder å være ”dyre, ha lang leveringstid og er frekke mot kundene sine” og som har ventetid på å reparere sko:)

  Mvh.

 8. Anonymous skriver:

  Skoutbudet i Oslo har blivit markant bättre på senare år. Förutom Dagestads utbud så finns Carmina till bra priser på både Höyer (Eger) och Ragazzi a Vika. G12 på Eger har ett hyfsat utbud av C&J (3200 NOK för standardmodellerna). Höyer har också ett bra utbud av Churchs. Agnar Hagen har Loake, RM Williams, Santoni etc.

  Jag skulle till och med gå så långt att säga att Oslo var en bättre skostad än Stockholm pre-Skoaktiebolaget. Nu är väl Stockholm snäppet vassare igen 🙂

 9. j_ingevaldsson skriver:

  Okej, tack för infon, ändrar i inlägget! Tyckte det såg ut som randsöm, och kändes konstigt att han hade alla lågskomodeller i blake. Fint att han tar in lite randsydda skor nu då också.

 10. j_ingevaldsson skriver:

  Var länge sedan jag var i Oslo, men låter som att man borde ta sig dit, om inte annat för att kolla på skor.

 11. Krister A. Martell skriver:

  Hejsan
  Jag var där förra lördagen och butiken och sortimentet mycket bra samt att innehavaren nog hade tid för en pratstund fast butiken var överfull med kunder. Hans absolut bästa försäljningsdag var lördag eftermiddag informerade han om och jag sade att denna blogg hade skrivit om hans butik/skomakeri. Definitivt värt ett besök om ni råkar vara i Oslo och butiken finns bredvid Bislett stadion.

 12. Kul! Har förstått att han fått hjälp i butiken/skomakeriet nu också vilket gör förhoppningsvis gör att de kan fortsätta utvecklas ytterligare. Hoppas snart ha anledning att besöka Oslo, och därmed Dagestad.

 13. Kami skriver:

  I came to your page and noticed you could have a lot more hits. I have found that the key to running a website is making sure the visitors you are getting are interested in your niche. There is a company that you can get visitors from and they let you try their service for free. I managed to get over 300 targeted visitors to day to my site. Check it out here: http://2hams.com/612k

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet