MENU

by • 2013/09/14 • Bilden, Crockett and Jones, InspirationComments (18)1404

Bilden – Sista sommardagen

I dag är troligtvis den sista dagen med sommarsmak, åtminstone här på västkusten. Dagens sol och nästan 20 grader kommer enligt prognoserna från och med imorgon ersättas med under 15 grader och regn. Därför passade jag på att lufta mina loafers, ett par Crockett & Jones Sydney, för sista gången i år. Men det känns samtidigt trevligt att nu få byta ut de renodlade sommarmodellerna mot kängorna som står på vinden i lådor. Årstider har sin charm på flera sätt.

18 Responses to Bilden – Sista sommardagen

 1. Anonymous skriver:

  Snygga loafers! Känns något vemodigt att sommaren nu definitivt är över men hösten är om möjligt den roligaste årstiden vad gäller skobärande! En fråga: vad anser du om meermins double-monks i brunt skinn? jag är väldigt tveksam till att köpa skinnskor i den prisklassen, samtidigt vill jag inte spendera för mycket pengar på ett par som kanske inte kommer användas i någon större utsträckning.. keep up the good work!

 2. j_ingevaldsson skriver:

  Tackar! Vad jag anser om Meermins classic-linje framgår allra bäst i recensionen jag skrev för några inlägg sedan. Kan inte säga så mycket mer än så om deras bruna double monks, men de ser trevliga ut rent designmässigt. Svårt för mig att säga om det är ett bra köp för dig och dina förutsättningar eller inte.

 3. LANO skriver:

  Ja, fina loares. Vad för typ av skor står på inköpslistan för herr Ingevaldsson nu härnäst?

 4. Anonymous skriver:

  Synnerligen god smak! (Har ett par likadana själv. Tyvärr något smala och de har inte gett med sig i den omfattning som jag och butiksföreståndaren där jag köpte dem hoppades på.) Har du någon erfarenhet av att utlästning på bredden ger något även efter ett större antal användningar >20 gånger?
  /Woodsie

 5. j_ingevaldsson skriver:

  Lano: Tack! Ja du, inget specifikt som jag tänker köpa på mig i närmaste framtiden, planerat iaf. Har varit en del ruljans senaste halvåret som finslipat garderoben lite, och blir nog lite lugnare ett tag nu. För sen är det tre par skor som är beställda som jag väntar på också (Bestetti Adelaides, Wildsmith svart cap toe oxford (ersätta Italigente), och Vass austeritys museum calf). Hade tänkt vara med på Meermin grupp MTO med hatch grain wholecut också, men den nydesignade läst som gjorts för den verkar tyvärr vara alldeles för smal för att de ska funka för mig, så hoppar troligtvis den.

  Woodsie: tack och detsamma då. Det går absolut att lästa ut även använda skor, skillnaden är bara att man kanske inte kan lästa riktigt lika mycket. Men är de bara på gränsen ska det inte vara några problem att trycka ut dem så de blir bekväma för dig.

 6. Anonymous skriver:

  Tack för en bra blogg! Nu när sommaren är över och vintern väntar vore det trevligt om du kunde göra ett inlägg med snygga skor man kan ha på vintern. Och eftersom jag bor uppe i Umeå menar jag skor man verkligen kan ha på vintern, inte skor som är snygga men som innebär att man måste tassa runt med plastpåsar runt dem för att de inte ska förstöras. 4 decimeter snö på gångvägarna är inte alls ovanligt här uppe och då känns det som att utbudet snygga skor som klarar av ens en kortare promenad är väldigt begränsat. Vad har du på fötterna under vinterhalvåret? Vad kan jag ha på fötterna? Finns det överhuvudtaget fina skor att ha på vintern?

  Mvh Simon

 7. Anonymous skriver:

  Funderar också över vinterskodon. Mer specifikt sådana med päls eller någon annan typ av innerfoder. Lobb har väl någon chukka har jag för mig, loake har sin modell Wolf. Helst av allt skulle jag vilja ha en rejäl historia i mocka eller grainläder med stormrand och pälsfoder, vet du något som skulle kunna passa?

  Mvj Johan

 8. Anonymous skriver:

  En konkret fråga:

  Barker Ludlow-tillverkas den i England? Har hört att det kan variera avseende Barker…

 9. j_ingevaldsson skriver:

  Japp! Barkers skor i den prisklassen är det normalt. Och kollar du in bilden på sulan här så får du det konfirmerat: http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=2&shoeid=6885

 10. Anonymous skriver:

  Jäklar! Snabbt svar. Tackar!

 11. Anonymous skriver:

  Tack för ett bra svar! De där carmina jumper bootsen var ju helt galet snygga. Lite utanför min budget men det kanske är dags att börja spara… Även Herring bootsen var fina och såg ut att möjligtvis kunna överleva vintern.

  Mvh Simon

 12. j_ingevaldsson skriver:

  Ja, det är fantastiska, det kan jag intyga. Det var de som figurerade i inlägget om boots-snörning förra veckan, och här finns lite fler bilder: http://imgur.com/a/Io7h5

  Dock har de sålt som smör och hela Skoaktiebolagets lager, förutom ett par i 11,5, är sålda. De lägger dock en ny beställning nu som kommer i december, så är du sugen maila de och förboka ett par i din storlek, så har du dessutom några månader på dig att spara.

 13. Anonymous skriver:

  Hej!

  Skaffade mig själv ett par likadan Carmina-boots förra veckan. Jag tänkte köpa ett par skoblock till dem från Herrstil, men jag är lite osäker över storleken på blocken då kängorna är i halvstorlekar. Skall jag avrunda skoblocksstorleken uppåt eller nedåt?

  Angående skovård, vilken färg(er) av skokräm- och puts från Saphir Medaille D’Or är bäst för kängorna?

 14. j_ingevaldsson skriver:

  Trevligt, hoppas du är nöjd med dem! Jag har storlek UK10 i kängorna, och storlek 44 i Herrstils block passar bra. Kolla deras storlekstabell på hemsidan, den stämmer oftast bra ( http://herrstil.se/newsitem.html/ratt-storlek?item_id=4 ). Har du en sån storlek som är mittemellan, är det lite svårt att tipsa, men Oscar är en relativt rymlig läst, så en avrundning uppåt bör fungera.

 15. Anonymous skriver:

  Okej!

  Angående skokräm/puts som jag nämnde i det förra inlägget. Jag har tagit en titt på Saphirs utbud och det verkade som att cognac var närmast. Ska jag satsa på det eller skulle ljus/mellanbrun vara ett bättre alternativ?

 16. j_ingevaldsson skriver:

  Sorry, glömde svara på det. Jag skulle absolut säga att medium brown passar bäst till dem, om du vill ha en nyans så nära som möjligt.

 17. Anonymous skriver:

  Ok, tack för svaren!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet