MENU

by • 2013/07/09 • Alfred Sargent, Cheaney, Church's, Crockett & Jones, Herring Shoes, Köptips, New and Lingwood, Shipton and HeneageComments (20)6567

Köptips – Sommarreor

Just nu pågår sommarreorna runt om i världen, vilket så klart även gäller på skofronten. Nedan listas några trevliga skoreor, vilket naturligtvis bara ett litet axplock. Har ni läsare tips på bra reor som pågår just nu som inte nämns så skriv gärna om dem i kommentarsfältet.

Herring Shoes

Brittiska nätjätten Herring har som vanligt en relativt välfylld rea, med nedåt halva priset på vissa skor. Exempelvis kan man få en hel del modeller från Herrings Classic-linje (tillverkade av Loake till 1880-standard) för 1250 kronor (£125) eller vissa Church’s Custom Grade för 2400 SEK (£240).

Pediwear

En annan av de stora brittiska nätbutikerna är Pediwear, som drog igång sin rea nyligen, och därför fortfarande har relativt mycket storlekar kvar. Ingen jättebra rea i år dock, max 30 procents rabatt, och inte så mycket modeller, det som de framför allt har mycket av är deras egna serier. Separat så har också tidigare kunder fått rabattkoden ”cashshoe” som ger £35 i rabatt på bland annat flera modeller från Loake 1880, Tricker’s och Alfred Sargent. Den går fungerar dock inte för reavaror eller ihop med andra erbjudanden.

Septieme Largeur och Markowski

Franska systermärkena Septieme Largeur och Markowski har alltid hyfsat bra reor. I år kan man exempelvis fynda car shoes, patineringsfärdiga från SL eller tasselloafers, upp till 40 procent rabatterat. Eller varför inte Markowskis svarta cap toe oxford Hubert för cirka 1150 kronor (135 euro).

Robinson’s Shoes

Irländska webbutiken Robinson’s är kanske inte kända för att erbjuda någon särskilt bra service, men de har ofta rätt schyssta reor och rabattkoder. I år bland annat Cheaney och Barker på reabordet, en hel del till 40 procent.

Upper Shoes

Frankrikes motsvarighet till Herring, Upper Shoes, står för en av sommarens mest intressanta reor. Exempelvis finns en hel del Church’s och Crockett & Jones på rea, och en del är det halva priset på. C&J kan man få Benchgrade för cirka 2200 kr (250 euro) och Handgrade för kring 3500 SEK (400 euro). Även Grenson, NDC, Santoni, Tricker’s med mera.

New & Lingwood

Brittiska klädbutiken New & Lingwood har också alltid haft fina skor i sitt sortiment. Det mesta är tillverkat av Cheaney, och Poulsen & Skone-linjen är gjord till samma standard som Cheaneys topplinje Imperial. De får man för drygt 3000 kronor nu på rean, vilket är klart skapligt.

Shipton & Heneage

Fler brittiska, rebrandade skor. Shipton & Heneage har skor tillverkade av Crockett & Jones och Barker bland annat, och ganska mycket är nu på rea. Crockett-skorna kostar oftast £269 i ordinarie pris, vilket redan då är bra då de ska vara gjorda till benchgrade-standard (något som också verkar stämma, då man ibland får skor som inte ens är ommärkta till Shipton utan är C&J-skor rakt av med loggor och allt, bara en klisterlapp på lådan). På rean får man alltså ett par Crockett & Jones benchgrade för kring 2000 kronor, vilket naturligtvis är riktigt bra.

20 Responses to Köptips – Sommarreor

 1. Anonymous skriver:

  Cheaney har rea på sin hemsida, se

  http://www.cheaney.co.uk/mens-shoes/4/sale

  Därutöver har de bälten till trevliga priser, se

  http://www.cheaney.co.uk/mens-shoes/5/accessories

  /Erik

 2. Anonymous skriver:

  Hej

  Först och främst vill jag tacka för en utmärkt sida. Efter den här trevliga öppningen hoppas jag få hjälp utav någon vänlig själ, är på jakt efter ett par nätta derbys i mocka som kan bäras till blazer alternativt kavaj och tajta jeans. Vill alltså inte att dessa skall vara klumpiga.

  Har letat som en galning och har egentligen endast hittat ett par som verkar vara intressanta, nämligen Aldens blucher i suede brown.

  Finns det några andra alternativ?

  Kan givetvis tänka mig att fynda på rean…..

  /A

 3. Markus skriver:

  Hej A,
  Kan tipsa om en outsider och lite ”billighetsvariant” – men den är snygg…
  http://eu.suitsupply.com/shoes/light-brown-lace-up-fw1312211/FW1312211,en,pd.html?start=2&cgid=Shoes
  Ska påpekas att det är en Blake-sydd konstruktion (vilket de är tydliga med i produktbeskrivningen).

 4. j_ingevaldsson skriver:

  Tackar! Blir lite konfunderad när du pratar om en nätt derby och sen nämner Alden blucher som referens, då det verkligen är ansedd som en rätt klumpig sko med 360 graders rand osv. Vill du ha en verkligt nätt derby ska du välja en där randen slutar innan bakkappan, och så då med en mindre rund läst. Ett par alternativ:

  Från SL:s rea nämnd ovan, i samma lite simturs utförande som Suit Supply-skon länkad till ovan. Inte jättesvårt dock:
  http://www.septiemelargeur.fr/alistair-rubber–last-benny-in-suede-p22075-en.html

  En modell från Cheaney: http://www.bodileys.com/index.php/shoes/derby/cheaney-hectorii-classic-lace-shoe-534.html

  Och iom att du pratar om Alden verkar det som att du kan tänka dig att gå upp en del i pris. Då finns Vass modell 5-eyelet derby som låter som precis det du önskar dig, om du tar ex F-lästen eller möjligtvis P2 i medium brown suede eller någon annan av deras bruna mockanyanser, med enkel lädersula. Kostar 520 euro med deras nya prissättning. Här har du modellen på P2-lästen med dubbel lädersula:
  http://www.styleforum.net/t/207919/vass-brown-suede-john-lobb

 5. Anonymous skriver:

  Tackar för responsen, eftersom jag inte har sett Aldenskon i verkligheten kan jag kanske vara ute och segla när det kommer till begreppet ”nätt”. Tycker dock att den ser intressant ut. Har seglat runt på hur många skosajter som helst men utbudet känns lite begränsat. Ska kolla upp era förslag och återkommer med feedback.

 6. Anonymous skriver:

  Alla föreslagna skor ser bra ut, skiljer det oerhört mycket i kvalitet mellan outsiderskon från Suitsupply jämförelsevis Septimeskon?

  Den förstnämnda känns som ett litet mer vågat alternativ.

  Vasskon är verkligen ett stycke perfektion.

  Sedan blir det verkligen ett gissel när det kommer till storleken. Ligger mellan 44-45 på europeiska skokartan så antar att UK 10 fungerar tillfredsställande.

 7. j_ingevaldsson skriver:

  Inget ont om Suit Supply-tipset, men ja, Septieme-skorna håller absolut en klart högre kvalitetsnivå. Cheaney-skorna ungefär likvärdiga i kvalitet med SL, medan Vass är ytterligare ett antal snäpp högre upp kvalitetsmässigt. 44-45 brukar vara UK10-10,5. Skulle du gå på Vass så använd dock alltid EU-storlekar när du pratar med dem, då de annars konverterar lite galet av nån anledning.

 8. j_ingevaldsson skriver:

  Observera bara att SL-skon har gummisula, så du inte blir besviken om du räknat med läder.

 9. Anonymous skriver:

  Då vi bor i ett Kalle-Anka klimat, är nog gummisula att föredra.

 10. Anonymous skriver:

  Hej,

  Jag har ögonen på ett par Balmoral boots från 10-talet i toppskick, men de är vad jag tror en amerikansk åtta, dvs typ en 41. Ibland kan jag dock klämma ner mig i en storlek mindre men här har jag inte möjlighet att prova innan köp.

  Är det möjligt att lästa ut en så gammal sko? Lädret är verkligen supple, och de har aldrig burits.

  Fredrik

 11. j_ingevaldsson skriver:

  Det låter onekligen spännande! Som jag skrev om i ett inlägg för ett tag sedan så var lädret från den tiden generellt av riktigt hög kvalitet, och högsta nivån var vida överlägsen dagens bästa läder. Men oavsett läderkvalitet så är så klart hundra år någonting som torkar ut och nöter på lädret, även om det inte används. Frågan är om det har återfuktats under åren? I så fall kan det fortfarande vara rätt fräscht, och möjligtvis klara av en mild utlästning.

  Men spontant skulle jag annars inte rekommendera att lästa ut skor från 10-talet, även om det är NOS. Risken är alldeles för stor att lädret spricker. Vet flera fall där folk har velat göra bespoke-skor av gammalt fint läder de fått tag på på olika sätt, men som sedan inte klarat av själva lästningsprocessen utan gått sönder när det ska dras över lästen. Men slår du till, och det skulle visa sig att de inte passar, så gå till en duktig skomakare och rådgör med denne.

  Posta gärna länk till bilder om du köper dem!

 12. Anonymous skriver:

  Okej, tack!

  Ja, de är så förbaskat vackra och blir antagligen mina finaste kvalitetsskor i samlingen.
  Det följer tydligen med en gammal skokartong som hör till skorna så det verkar som att de har legat i den under ett helt sekel. Det är häpnadsväckande, nästan svindlande, när man tänker på det.

  Nu är de hur som helst beställda och lär väl anlända någon gång i början av augusti.

  Fredrik

 13. j_ingevaldsson skriver:

  Kul! Se till att ge de väldigt mycket vård innan du börjar använda de. Jag skulle rekommendera att lägga ett tunt lager Saphir Dubbin Graisse, låta torka ett dygn, och sen upprepa detta en tre-fyra gånger till att börja med. Sen ett något tjockare lager renovateur och även låta det sjunka in under längre tid, och göra det några omgångar också, för att verkligen långsamt ge tillbaka fukt och liv i lädret. Även om de kan verka fina utseendemässigt så skulle jag definitivt göra så för att återställa lädret på bästa möjliga sätt. Glöm inte sulkant och sulan, som också lär må bra av detta. Sen kan man gå på som vanligt med kräm och polish.

  Och lova att posta länk till bilder här sen när du fått dem!

 14. Anonymous skriver:

  Tack för det! Hade också tänkt fråga dig om hur jag skulle vårda dem när de kom. Blir det till att beställa lite från Holland då..

  Fredrik

 15. Anonymous skriver:

  Jag undrar förresten var jag kan få tag på dessa vårdande produkter? Har glömt namnet på den där holländska sidan.. finns det förresten andra webshoppar man kan inhandla sig samma produkter?

  Fredrik

 16. j_ingevaldsson skriver:

  Den holländska sidan är denna: http://www.quality-shop.nl/

  Och den andra stora Saphirsajten är franska Valmour, som har något högre priser och frakt, men absolut störst utbud: http://www.valmour.fr/

  Sen finns massa andra ställen att köpa på också, Ebay, A fine pair of shoes, Meermin, Herrstil, Skolyx osv.

 17. Anonymous skriver:

  I hopp om att ingevaldsson ser detta, har bilder på skorna postats än?

 18. j_ingevaldsson skriver:

  Nej, inte vad jag fått veta iaf. Får hoppas Fredrik ser detta och råder bot.

 19. Anonymous skriver:

  Var annars kan man liknande skor? Dandy slänger upp ibland bilder på nerlortade 1000-åriga skor, men helt ärligt är inte det av intresse! Vill kika på något mer aktuella skor 🙂

 20. j_ingevaldsson skriver:

  Både se och köpa kan du göra på Classic shoes for men som jag skrev om här: http://shoegazingpunktse.blogspot.se/2013/01/webbtipset-classic-shoes-for-men.html?m=0
  På Ebay finns en del,sök på vintage i formal shoes-kategorin. Sedan finns en bra sida av en man som samlar på gamla skor, denna: http://www.vintageshoesaddict.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet