MENU

by • 2013/07/03 • Nyhet, Saphir, SkovårdComments (4)2265

Nyhet – Saphir Medaille d’Or utökar färgutbudet

Inom kort kommer Saphirs Medaille d’Or-serie att utökas med en kräm i en nyans mittemellan dessa två, Dark brown och Medium brown, något som varit mycket efterfrågat.

Franska Saphir är världens främsta tillverkare av skovårdsprodukter. Deras topplinje Medaille d’Or är oerhört populär och väl ansedd. Produkterna i MdO-serien är gjorda av helt organiska substanser, och det har gjort att utbudet av nyanser varit mycket mer begränsat en i Saphirs vanliga produktserie där man använder kemiska färgpigment och har ett gigantiskt utbud av färger. Men nu har Avel, företaget som tillverkar Saphir, bestämt sig för att de ska utöka färgutbudet i MdO-serien, och har därför anställt en person som bara jobbar med att hitta nya organiska blandningar som blir de färger de vill utöka utbudet med.

Saphir har anställt en man som ägnar hela dagarna åt att ta fram nya nyanser till Medaille d’Or-seriens krämer och polish. Produkterna görs med ett recept från 1925 och att få till nya färger med samma organiska substanser är lättare sagt än gjort.

Första resultatet av hans arbete kommer ut på marknaden inom kort, och är en nyans av pommadier och polish som ligger mellan Dark brown och Medium brown. Något som är mycket efterlängtat, då många upplever steget mellan den väldigt mörka, nästan svarta Dark brown och den ganska ljusa Medium brown vara väldigt stort. Den nya nyansen kommer heta Havane med beteckningen 34, alltså en färg som redan finns i standardsortimementet. Den ska dock enligt uppgift vara lite mörkare än standardseriens Havane då det varit väldigt svårt att få till den exakta nyansen utan kemiska ämnen. I mina ögon är det dock bara positivt, då den i så fall hamnar mer mitt emellan Dark brown och Medium brown, än standardseriens Havane som ligger mer åt medium brown-hållet.
Nästa nyans som Saphir vill ha in i Medaille d’Or-serien är en ny variant med röda pigment, någon sorts blandning mellan Cognac och Mahogany. 

Här är nyansen Havane ifrån standardlinjen. Trots att MdO-färgen kommer ha samma kod, så ska den vara mörkare än ovanstående.

Och så till sist en bild av de alla tre nyanserna, för en jämförelse. Som synes ligger Havane här närmre Medium brown, vilket gör att det är positivt att MdO-Havane ska vara mörkare och då hamna mer mittemellan. 

4 Responses to Nyhet – Saphir Medaille d’Or utökar färgutbudet

 1. Markus N skriver:

  Härligt, då ska mina Chepstow få sig en lite mörkare nyans över tid…
  På temat – det här med att färga om mockaskor till en mörkare färg, är det du kan råda lite kring? Ordentlig tvätt följt av mörkare pigmenterad spray eller?

 2. j_ingevaldsson skriver:

  Jo, precis, men det är viktigt att färgen inte skiljer sig åt allt för mycket från skon då det annars riskerar att se flammigt ut. Och man ska inte räkna med att det blir någon jätteskillnad, men efter några omgångar spray över lite tid kan man få de lite mörkare än tidigare.

 3. Giosman skriver:

  En väldigt specifik fråga när du ändå skriver om färger.
  Vilken färg använder du till VASS Antique Cognac (dina Monk)?

 4. j_ingevaldsson skriver:

  Jag använder massa olika färger till de, både av kräm och polish. Dark brown, medium brown, mahogany, bordeaux och svart, även om det oftast nog är de två förstnämnda. Jag varierar mellan krämer på alla mina bruna skor, tycker det ger en finare finish och mer djup med tiden. Är bara svarta skor jag använder en nyans till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet