MENU

by • 2013/06/12 • Bilden, Inspiration, Pointure Magazine, VassComments (9)1187

Bilden – Skolektyr

Utbudet av böcker och magasin för oss skointresserade är kanske inte överväldigande, men det finns en del i alla fall. Tre av fem ovan handlar bara om skor, det andra är artiklar i stilmagasin (alla magasin är från senaste månaden). Kan man franska är magasinet Pointure absolut att rekommendera. Ett magasin helt inriktat på herrskor, med både reportage, nyheter och mycket fina bilder. Inte jättematigt kanske, men trevligt. Kommer ut fyra gånger om året och finns även för iPad eller Android-plattor. Sedan kan man kanske ifrågasätta att äga två versioner av den legendariska boken av Lázsló Vass och Magda Molnar, men det är inte dumt om man vill lära sig terminologin på båda språken.

9 Responses to Bilden – Skolektyr

 1. Anders skriver:

  Jag ser inte den riktigt stora bibeln, ”Alles über Herrenschuhe” av Helge Sternke.
  Ett mastodontverk som innehåller allt om herrskor. Det är 650 sidor tung fakta om herrskor.Nackdelen är väl att man behöver kunna tyska. Men boken bör trots det ingå i samlingen skoböcker.

 2. j_ingevaldsson skriver:

  Hehe nej jag vet. Mina tyskakunskaper är i princip obefintliga, och då den kostar typ 800-900 kronor har det inte känts värt att lägga de pengarna för att titta på bilderna i boken.

 3. Mats Flördeg skriver:

  Denna kommer ut i höst också: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=3848002949

  Finns redan på tyska.

 4. j_ingevaldsson skriver:

  Okej, trevligt! Har anat att den skulle översättas till engelska men visste inte att den kommer till hösten. Har vi tur kommer en svensk version också inom några år, med tanke på det växande skointresset.

 5. Giosman skriver:

  Hej. Du skriver i din kommentar om det växande skointresset.
  Är det verkligen så att det finns ett ökat intresse? Min fråga kommer utifrån att när man själv ska göra något/blir intresserad så verkar det som ”alla andra” också gör samma sak. T.ex. när man själv letar bostad, köper bil etc. så uppfattar man att alla gör det samtidigt eftersom det blir naturligt att prata om just det.
  Skulle vara kul att höra din åsikt om det växande intresset i Sverige. Är det fler butiker som öppnat senare år etc. etc.?
  /mvh

 6. j_ingevaldsson skriver:

  Jodå, det är absolut ett ökat intresse för kvalitetsskor i Sverige. Det började gå uppåt för ungefär tio år sedan, och har märkts ännu tydligare de senaste fem åren. Det vittnar i princip alla som verkar inom området om, och det märks av på flera sätt. Det säljs mer och mer kvalitetsskor, skomakare får in fler jobb på finare skor, nya butiker och satsningar som Skoaktiebolaget och Italigente, modemärken säljer egna kvalitetsskor eller ”kopior” av klassiska skor, skoartiklar på nätet får allt mer klick osv.

  Hur det kommer sig har jag hört flera olika förklaringar på. Dels spelar satsningen att skomakerier började sälja Crockett & Jones roll, plus att det blivit mer lättillgängligt att köpa fina skor tackvare internet. Man pratar också om ett miljö- och hållbarhetstänk som gör att fler får upp ögonen för kvalitetsskor.

  Och det är inte bara i Sverige man ser liknande tendenser utan det gäller även internationellt.

 7. Giosman skriver:

  Vi får hoppas intresset håller i sig. Kanske kan vi köpa Randsydda exemplar från Örebro igen inom en snar framtid.

  http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=84

 8. j_ingevaldsson skriver:

  Fantastisk film! Min farfar hade ett par riktigt fina Oscaria svarta cap toes som han bland annat hade haft på bröllopet, som då var från den ”riktiga” tiden när de fortfarande tillverkades i Sverige och Örebro och höll riktigt hög kvalitet.

 9. lano skriver:

  Sicken underbar film! Där fick man lära sig ett och annat nytt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet