MENU

by • 2013/05/11 • Bilden, Carmina, Inspiraton, Jan KielmanComments (2)1243

Bilden – Tan, cognac, cuero, ljusbrunt…

…kärt barn har många namn. Läder i ljust bruna toner har den enorma fördelen att det enkelt går att jobba fram ett fantastiskt liv i färgen, med lite olika krämer och polish. Inte minst i vårsolen blir dessa skor riktigt vackra. Det behöver inte nödvändigtvis handla om någon aggressiv patina, utan det kan nästan vara ännu finare med mer mjuka skiftningar.  På bilden Jan Kielman bespoke och Carmina 905. 

2 Responses to Bilden – Tan, cognac, cuero, ljusbrunt…

 1. Andreas skriver:

  Håller helt med om möjligheten till liv i ett par ljusbruna skor.

  Jag har testat lite olika tekniker för att uppnå spännande Patina på just ljusbrunt och att smörja dem med en rödbrun kräm t ex ”Mahogany” från Saphir MDO ger en härlig lätt solbränd look.

  Annars måste jag säga att jag finner Saphirs ”Renovateur” vara den klart bästa produkten för en naturlig och vacker patina. Den har till skillnad från fett och krämer inte samma mörknande effekt på skinnet och brukar ge en härlig ”glöd” efter den borstats upp.

  Kombinerat med en antiquing på tåparti och häl med en mörkare nyans av Pate de luxe eller Kiwi Parade Gloss så får man ofta ett riktigt spännande resultat.

  Vanliga Creme 1925 har en tendens att bromsa eller t om motverka den naturliga patinan och ge ett mer enfärgat resultat.

 2. j_ingevaldsson skriver:

  Har faktiskt aldrig provat att köra bara renovateur och ingen pommadier alls under en längre tid. Får kanske göra det på något par och se hur det blir.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet