MENU

by • 2013/05/05 • Budget, Meermin, Ryktet, Saint Crispin'sComments (6)3086

Ryktet – Meermin vill starta Stockholmsbutik

Från fredagen och lördagens trunk show med Meermin och Saint Crispin’s på hotell Biz Apartment Gärdet i Stockholm.

Som bekant så hade spanska budgetuppstickaren Meermin och österrikisk-rumänska premiumtillverkaren Saint Crispin’s en trunk show i Stockholm under fredagen och lördagen. Tyvärr hade jag inte möjlighet att ta mig till Stockholm denna helg, men rapporter säger att åtminstone lördagen var mycket välbesökt. Framför allt är det Meermin som drog intresset till sig, då fler av naturliga skäl är intresserade av billigare kvalitetsskor än Saint Crispin’s plus-10 000 kronors-modeller och bespoke.

På plats från Meermin var Pepe och Sandro Albaladejo, och enligt uppgifter så kommer de att fortsätta sin satsning på Stockholm. Dels fanns planer på att redan inom ett par månader komma tillbaka med ett ordentligt lager i bagaget, kanske 200-300 par, för att sälja skor på plats, till skillnad från i helgen då det handlat om att låta folk prova läster och se modeller för att sedan lägga beställningar.
Och dessutom ska Meermin tydligen titta efter lokal i Stockholm för att öppna en egen butik. Enligt uppgift handlar det om en mindre lokal i stil med Skoaktiebolagets. Det de kollat på hittills hade de tyckt var för dyrt, men sökandet fortsätter. Butiken ska i så fall bli mer av ett showroom som kanske inte har ett jättestort lager, utan till största del ta emot beställningar för senare hemleverans.

Ett par riktigt vackra Meermin MTO norvegese wholecuts med intressant broguemönster.

Onekligen en intressant satsning, även om det i mina ögon finns en del frågetecken. Dels är jag lite tveksam till konceptet att framför allt bara erbjuda prov av läster och uppvisning av modeller, för att sedan ta emot beställningar som levereras några veckor/månader senare. Den större delen av konsumentskaran som går in i en skobutik för att köpa skor vill gärna komma ut med de skorna på en gång, inte behöva dras med en i värsta fall riktigt lång väntan.

Just väntan är det andra frågetecknet jag ser. Redan idag har Meermin stora problem med att hinna med i produktionstakten, och många får vänta i två- till fyra månader på att skorna ska tillverkas, trots att de fortfarande utlovar leverans inom 30 dagar för skor som ej finns i lager. Fabriken i Kina går för högtryck men klarar uppenbarligen inte med den stora efterfrågan som finns. I mina ögon så är det kanske då inte läge att fortsätta med expansionen, utan mer vist att se till att rå om det man har och försöka få ordning på detta först, innan man fortsätter med nya satsningar.

Nåväl, självklart hade det varit kul om en Meermin-butik i Stockholm blev verklighet, vi får se hur det blir

Fler Meermin-modeller. Inför sommaren har de lanserat flera fina mockaskor i fina ljusa och pastelliga färger. 

Pepe Albaladejo försöker hitta skon som saknar sitt skoblock.

Även om det här är ett inlägg om Meermin, måste vi ta med åtminstone en bild från Saint Crispin’s bord på trunk showen. Alla bilder: Imgur

6 Responses to Ryktet – Meermin vill starta Stockholmsbutik

 1. Anonymous skriver:

  Jag tycker nog inte att det är en så dum ide med någon form av filial. Jag ett par stycken par från Meermin och jag är väldigt nöjd med dem, men det som gjorde att jag tvekade att beställa mitt första par var just tvekan runt storleken. Jag har även föreslagit vänner att köpa från dem men de flesta har sagt just ”jag vill kunna prova skorna så att jag vet att de passar”. Jag håller dock med dig om att de måste få ner leveranstiderna. Skor är ju, i alla fall vissa, lite av säsongsvaror och då vill man ju inte vänta i upp till tre månader och sedan få sina vinterskor samtidigt som det är dags att ta fram sommarskorna. //DrDre

 2. Andreas skriver:

  Särskilt inte när det rör sig om budgetalternativ inom kvalitetsskor. Att det är lång väntetid på ett par MTO från Gaziano&Girling eller St Crispin må så vara men en investering på 10k ser man ju över lång tid.

  Ett alternativ vore väl att genomföra någon form av Joint Venture med butik/företag i Stockholm där man delar risken eller köper in sig likt en shop in shop.

  Tror faktiskt att om de klarar av att behålla de priser de har i nuläget och kan få bukt med leveranstiden finns det en enormt stor marknad i Stockholm för Meermin. Bara att se hur försäljningen av randsydda skor i allmänhet boomat och Meermin erbjuder ju trots allt pga sin produktion i Kina förmodligen mest sko under 2000 kronor på marknaden. Ett alternativ som på sikt bör kunna locka till sig såväl Lloyd som Loake-kunden. Däremot tror jag inte på att kombinera dem i utbudet med t ex C&J eller Carmina utan snarare ett alternativ för butiker som tidigare haft tillverkare av lägre kvalitet

 3. Anonymous skriver:

  Lite mera skvaller…

  Jag pratade med Saint-Crispinskillen när jag var där och han berättade att de leta efter en eventuell distributör i Sverige för tillfället.

  Senare i samtalet dök skoaktiebolagets namn upp, i ett annat sammanhang, och han sade att han hade pratat med dem dagen innan, så man kan ju hoppas att de diskuterade detta 🙂

  /Niklas

 4. j_ingevaldsson skriver:

  Dr Dre: Visst är det bättre med en typ av show room där man kan prova storlekar än ingenting, men tror att en riktig butik skulle vara ännu mer framgångsrik.

  Andreas: Jo visst är det så, den största kretsen som skulle kunna tänka sig att köpa Meermin skulle inte vilja vänta flera månader på dem. Men visst skulle de kunna kränga en hel del skor till Stockholmare, de skulle garanterat vara fräckare att ha en ett par Rizzo eller Llyod.

  Niklas: Ja det hade verkligen varit fantastiskt trevligt. Har hört om det förut att de letar distributör i Sverige, och hade onekligen varit ett tillskott. Sedan är jag lite tveksam till att Skoaktiebolaget som ägs av samma folk som driver Leaves & Tung som har agenturen för bla Gaziano & Girling i Sverige är intresserade. Är rädd att G&G och SC ligger för nära varandra som tillverkare, och att de därför inte vill konkurrera med sig själva, så att säga. Men man vet aldrig. Och om inte annat hoppas jag att det finns andra kandidater.

 5. Anonymous skriver:

  Tittar just nu på ett par Meermin skor, har du hört något mer angående butik i Stockholm eller när de kommer till Sverige igen?
  //Patrick

 6. j_ingevaldsson skriver:

  Nej, inte hört någonting mer konkret om något av det. Butik dröjer nog ett bra tag, om det överhuvudtaget blir verklighet, men ny trunk show kan säkert ske under 2014 förhoppningsvis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet