MENU

by • 2013/04/03 • Bilden, Crockett and Jones, InspirationComments (11)2125

Bilden – Skoputstillställning

Klädbutiken och Crockett & Jones-återförsäljaren Linnégatan No. 2 i Göteborg anordnar två skoputskvällar denna vecka, den första hölls idag. Ciceron är stilbloggaren Andreas Weinås som även jobbar en del i butiken. Grundläggande råd och tips om skovård, djupare diskussioner om ämnet, och lite vin, whisky och ost. Roligt är att båda kvällarna blivit helt fullbokade, så minst trettio kvalitetsskointresserade män bor i den här lilla stan i alla fall.

11 Responses to Bilden – Skoputstillställning

 1. Anonymous skriver:

  Dagar som den man önskar att man bott i GBG. Om det finns fler bilder så hade det varit väldigt uppskattat!

  Keep up the good work!

 2. Anonymous skriver:

  Tack för en bra blogg, inte minst den flitiga uppdateringen är hedervärd. Jag har en fråga som inte har med detta ämne att göra men som jag hoppas att du eller någon läsare kan svara på. Jag är på jakt efter ett par Alden longwing i burgundy cordovan. I Sverige finns den hos Nitty Gritty och Très Bien, tyvärr dock inte i min storlek och dessutom relativt dyra ca 6500 kr. Modellen finns att köpa på div amerikanska siter till ett mycket bättre pris, inte minst tack vare kronkursen. Om man räknar in tull och moms blir de dock lite väl dyra. Mina frågor är om du har erfarenhet av att köpa från amerikanska siter och om man måste utgå från att bli tvungen att betala tull och moms, alternativt om du kan rekommendera någon europeisk site som säljer Alden.

 3. Anders skriver:

  Det finns fler kvalitetsskointresserade män bor i den här lilla stan, men de kanske inte har sett någon reklam, eller fått någon inbjudan? Hur har detta annonserats? Jag trodde jag läste allt som skrivs om skor, men jag hafr inte sett någon blänkare om detta. Vi kan bar ahoppas på att det kommer fler tillfällen.

 4. Anonymous skriver:

  Tack för tipset. Tyvärr hade de inte modellen som jag var ute efter. Ett generellt problem med europeiska siter som säljer amerikanska skor är att de blir väldigt dyra. Ett par cordovan landar vanligen på strax över 7000 kr. Om någon därför vet mer om möjligheten att handla direkt från USA utan extra avgifter skulle det vara värdefullt.

 5. Anonymous skriver:

  Att försöka smita undan tull och Moms är ju faktiskt att bryta mot lagen. Skattefiffel kallas det!

 6. Andreas skriver:

  Anders – inbjudningar skickades ut till butikens kunder via mail. Då det var begränsat till 15pers per kväll ville vi prioritera de befintliga kunderna men kom in i butiken så sätter vi upp dig på mailutskicken inför framtida kvällar.

  Tack så mycket för en Trevlig kväll Jesper, det är alltid lika Kul att diskutera skor och skovård med likasinnade.

 7. Anonymous skriver:

  Kul med en bild på dig Andreas, har misstänkt att det måste vara samma Andreas som i Redbergslid. Kommer själv från Eskilstuna och har därmed knappast höjt dig till skyarna när Guif och RIK mötts :-). Vid sidan av plan kan jag dock inte annat än konstatera att du har god smak. Fortsätt så och lycka till i framtiden, mest med skor då förstås 😉

 8. j_ingevaldsson skriver:

  Anonym 4/4 08.05: Jo, men sedan vid andra tillfällen, som exempelvis när Gaziano & Girling eller Saint Crispin’s kommer till huvudstaden, så vill man gärna bo där.. Jag tog bara ett par halvdana bilder till, men kolla taggen #linnegatan eller följ ”andreasweinas” på instagram så hittar du lite fler bilder. Och tack!

  Anonym 4/4 09.23: Tackar! Förutom Fransboone, NittyGritty och TresBien så är mitt tips på europeisk webbshop denna: https://www.thebureaubelfast.com/brand/1/alden
  Om man ska beställa från USA och vill slippa till och moms är det viktigaste att se till att företaget inte skickar med FedEx eller annan kurirfirma, utan med landets vanliga postservice, ex UPS om det är från USA. Då kommer vanliga posten att sköta hanteringen här i Sverige och risken är betydligt mindre för tull och moms än ex FedEx, där det alltid läggs på. Men säker kan man inte vara. Vill man kan be de skriva ner värdet för att få betala mindre om paketet ändå kollas, då börjar man dock hamna i gråzonen för vad som är tillåtet..

  Anders: Synd att du missade, men blir förhoppningsvis fler gånger.

  Andreas: Tack själv, var riktigt trevligt igår! Hoppas kvällen idag var/är lika bra.

 9. Anonymous skriver:

  Se här vad jag hittade. Fantastiskt intressanta filmer, särskilt den längre av dem:

  http://www.afcarlsson.se/skorna_video1.html

  http://www.afcarlsson.se/skorna_video.html

  Finns det någon läsare här som vet mer om A F Carlssons skor från Vänersborg?

  Allt andas brittisk charm, från logotyp till produktionsmetoder och fabriksexteriör, vilket kanske samtidigt är förklaringen till varför de dukade under. Vad ungefär kostade deras skor i dagens peningvärde?

 10. j_ingevaldsson skriver:

  Verkligen fantastiska filmer! Har tyvärr ingen info om företaget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet