MENU

by • 2013/02/06 • Enzo Bonafe, Ryktet, SkoaktiebolagetComments (7)6660

Ryktet – Enzo Bonafe till Skoaktiebolaget

Ett nytt kvalitetsskomärke är på väg till Sverige: Enzo Bonafe. Bild: Enzo Bonafe

Butiken Skoaktiebolaget i Stockholm har aviserat att man kommer att utöka sitt utbud med ytterligare en tillverkare i år, som komplement till Carmina, Edward Green och Gaziano & Girling som finns i butiken idag. På Instagram har en av männen som driver butiken så postat bilder från besök hos tillverkaren, av de har kunnat utläsas att det handlar om handrandsydda skor i Bologna. Då det endast existerar en tillverkare som gör helt handgjorda Ready to Wear-skor i den staden, listades det snabbt ut att det handlade om Enzo Bonafe.

Fina adelaides i varm ljus cognacsfärg. Bild: Styleforum

Enzo Bonafe gör alltså skor helt för hand, precis som Vass och Paolo Scafora, och sägs hålla en hög kvalitet på material och finish i nivå med eller strax under toppskiktet bland Ready to Wear-tillverkare. Enzo Bonafe och nämnda Scafora påminner en hel del om varandra till designen, med ofta fyrkantiga tår och en sorts hård italiensk elegans. Något som de båda tillverkarna också har gemensamt är de i sammanhanget riktigt bra priserna. Enligt obekräftade uppgifter kommer handrandsydda modeller från Enzo Bonafe att ligga på omkring 5500 kronor hos Skoaktiebolaget, vilket skulle vara riktigt bra.

Wholecut med den fyrkantiga tå som Enzo Bonafe gärna använder sig av.

Lite av en signatur för Enzo Bonafe, handskriven text på innersulan. Båda senaste bilderna: Rakuten

Enzo Bonafe gör blake-sydda, handrandsydda och norwegese-skor. Skoaktiebolaget kommer dock bara ta in handrandsydda och norwegeses. Bild: Enzo Bonafe

Läs mer om Skoaktiebolaget i det här inlägget, från öppningen förra sommaren.

7 Responses to Ryktet – Enzo Bonafe till Skoaktiebolaget

 1. JP skriver:

  Tack för Sveriges utan konkurrens främsta skoblogg! Jag läser alla inlägg med intresse.

 2. j_ingevaldsson skriver:

  Tack för berömmet!

 3. lano skriver:

  Om Enzo Bonafe kommer till Skoaktiebolaget, lovar jag att köpa ett par skor, de gör fantastiska skor. Riktigt kul initiativ av killarna bakom butiken.

 4. Anonymous skriver:

  Vad är bologna för något? Jag vet att det kan vara väldigt svårt att ranka skor i kvalitet, särskilt om man inte äger ett par skor av märket. Men om du kan svara, skulle det vara en bra beskrivning att Enzo Bonafe ligger mellan C&J handgrade och G&G eller EG i kvalitet.

 5. j_ingevaldsson skriver:

  I det här fallet syftar Bologna helt enkelt på staden i Italien. Sedan finns ju en skokonstruktion med samma namn, som finns beskriven här: http://shoegazingpunktse.blogspot.se/2012/11/konstruktionsmetoder-den-kompletta.html

  Vad gäller kvaliteten på Enzo Bonafe så har jag ingen förstahands erfarenhet själv, men vad jag läst och hört om dem så skulle jag säga att mellan C&J handgrade och G&G, EG stämmer rätt bra. Sen är det som du är inne på alltid svårt att exakt klassificera kvalitet.

 6. Alexandre skriver:

  Kjøpte meg nettopp et par sjokoladebrune Derbys, med den ”italienske firkantede” tåen, fra Enzo Bonafe hos Skomaker Dagestad i Oslo.

  Må si at jeg er utrolig fornøyd til nå.

  Finishen ligger kanskje et veldig veldig veldig lite hestehode bak Edward Green, (vi sammenliknet skoene nøye hos Dagestad som fører begge merkene)men lest og ”apperance” (klarer ikke å finne noe bedre måte å beskrive det på) vil jeg si at er utrolig elegante og definitivt på høyde med det aller beste fra U.K. (dette går jo som kjent litt på smak og behag dog…)

  Enzo Bonafe kan jeg anbefale på det varmeste!

 7. j_ingevaldsson skriver:

  Kul att du är nöjd med dem. Hoppas verkligen att Skoaktiebolaget tar in några modeller som faller en i smaken, hade gärna provat ett par Bonafe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet