MENU

by • 2013/01/16 • Bilden, Inspiration, ItaligenteComments (5)1527

Bilden – Mockaveck

Något jag tycker är otroligt vackert är när mockan veckar sig i stegen. Den liksom böljar i skiftande färger med den härliga lyster som fin mocka har. Skorna på bilden är Italigente Stoccolma, gjorda i mocka från anrika Charles F. Stead som är specialiserat på just mockagarvning.

5 Responses to Bilden – Mockaveck

 1. lano skriver:

  Riktigt fina skor, har själv modellen som heter Verona, det är nog samma mocka de är gjorda i. Apropå det blev det ett besök till Socrates i dag på odinsgatan, efter ditt tips. 60 % rabatt på hela butiken har de nu, men det gäller bara fram till 19e januari sa butiksinnehavaren, sedan går deras prisreduktion från leverantören ut. Hittade en pennyloafer som föll mig i smaken, så det blev ett inköp!

 2. j_ingevaldsson skriver:

  Verona är en fin modell. Tror dock den är i en lite mörkare nyans, bitter chocolate suede, medan Stoccolma är i den lite ljusare Caffe suede. Men Charles F Stead-mocka används i alla Italigentes mockamodeller.
  Kul att du hittade till Socrates, och att du hittade ett par loafers du gillade. 60 procent på dem är verkligen ett jädra kap.

 3. lano skriver:

  Du har nog rätt, det ser ut att vara en något mörkare nyans jag har. Oavsett, är det mycket fin mocka. Generellt ska man vara lite försiktig med att handla på rea, det ökar risken för impulsköp som lätt blir fel. I detta fall hade jag spanat på en pennyloafer i över ett år, den från Italigente faktiskt. Modellen från Paolo Scafora var snarlik, så det fick bli den i stället. Dessutom inkluderade han ett par riktigt fina skoblock från Cordwainer i priset. Nästan för bra för att vara sant? Hade plånboken varit tjockare hade jag slagit till på ett par ljusbruna wholecuts med becksömkonstruktion… Skoporr!

 4. Anonymous skriver:

  Kanske en konstig fråga men..:-)

  Äger ett par C&J Chiltern i snuff suede och undrar om någon har erfarenhet av ljus mocka och raw denim, mao risken att skorna blir färgade av jeansen?
  Har gjort det misstaget på vita Converse men hur är det med mocka och torrfällning från jeansen?

 5. j_ingevaldsson skriver:

  Det är ingenting jag själv upplevt, men å andra sidan är de ljusaste mockaskorna jag har i sk polo suede, mellanbrunt, och det är lågskor, så de är kanske inte lika utsatta som ankelhöga kängor. Jag skulle prova att använda de ihop med rådenimjeansen men hålla noggrann koll i början, och skulle du märka att de färgar av sig och den inte går att få bort får du helt enkelt undvika kombinationen. Märker du att det inte är några problem är det bara köra på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet