MENU

by • 2012/12/22 • Gaziano and Girling, Inspiration, WebbtipsetComments (2)1866

Webbtipset – Intressanta Tumblr-sidor

För den som inte är bekant med Tumblr så är det en bloggplattform där bilderna oftast är i fokus, och där den sociala delningen av andras inlägg är viktigt. Det finns många Tumblr-sidor som är intressanta för oss skointresserade, nedan listar jag några stycken:

Yolo Was Taken

Ett par Carmina i shell cordovan gjord på Adelaide-lästen, här på bloggägarens fötter.

Bakom Yolo Was Taken ligger en av ”profilerna” på StyleForum, där han går under namnet Namor, och som framför allt håller till i skotrådarna. Hans Tumblr-sida är full med inspirerande bilder, ofta på egna skor (han verkar ha en sinnessjukt stor skogarderob…) och man får exempelvis följa olika Made to Order-projekt han har. Han svarar också på en del skorelaterade frågor från läsare.

En minst sagt speciell sko från John Lobb, modellen heter Blomsbury, med dolda snörhål.
MTO från Gaziano & Girling, en svart balmoral boot, tidigt i produktionsfasen.

Här det färdiga resultatet.

Fler MTO-boots, här en originell jodphur i Argentinsk cordovan från Meermin. Enligt Namor så var hans första intryck att Meermins cordovan håller samma klass som Horweens, och han har en hel del erfarenhet, men det återstår så klart att se hur de klarar även tidens tand. Alla bilder ovan: Yolo Was Taken

Gaziano & Girling

Minst sagt eleganta slippers.
Det här är en officiell Tumblr-sida för brittiska skotillverkaren Gaziano & Girling, som det väl knappast krävs någon närmre beskrivning av. På sidan samsas bilder på RTW-, MTO- och bespoke-skor med foton från tillverkning och kortare texter om densamma. Det är framför allt Tony Gaziano som gör inlägg på bloggen. Tyvärr inte alltför ofta uppdaterad, men klart värd att följa ändå.
Gaziano & Girling är kända för sina slimmade midjor, här på en verkligen helsvart wholecut. 

En rand sys på i fabriken. 

Vansinnigt snygg bespoke-wholecut med stilren hålmönstring.

Ekbarkgarvade sulor är vackra saker.

Svenske Daniel Wegan som sedan några år jobbar på Gaziano & Girlings bespoke-avdelning i Kettering (läs mer om honom och om G&G bespoke i det här inlägget). Alla bilder ovan: Gaziano & Girling

Dandy Shoe Care

Det här är vad Dandy Shoe Care sysslar med: professionell skopatinering.
En man med ett minst sagt trevligt jobb är Alexander Nurulaeff, bosatt i Italien, som jobbar med att putsa skor. Han är en av världens mest kända ”patinamakare”, och har en Tumblr-sida som uppdateras många gånger dagligen. Det är en blandning av egna patineringsjobb, olika skobilder och återpubliceringar av andras Tumblr-inlägg. Allt är kanske inte högintressant, men för skointresserade levereras ofta riktigt mycket inspiration och vackra skor.

Stor och liten.

Half brogue av Roberto Ugolini, med  en för den italienaska bespokesko-tillverkaren en karaktärestisk smal och elegant läst.

Alexander Nurulaeffs senaste verk, inspirerat av Mayaindianerna, som det släpptes bilder på den 21 december, dagen då Mayakalendern som bekant tog slut. Då detta inlägg kan publiceras blev det ju dock ingen armageddon…

En sula som inte är som alla andra. Mycket vackert. Alla bilder ovan: Dandy Shoe Care

2 Responses to Webbtipset – Intressanta Tumblr-sidor

  1. Thank you very much.
    Best regards.
    A.N.

  2. j_ingevaldsson skriver:

    Glad you found my blog! And thank you, keep up you’re excellent work with both the shoes and the tumblr-page!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet