MENU

by • 2012/11/29 • Butiksguide, Guide, PariComments (13)2275

Butiksguide – Pari

13 Responses to Butiksguide – Pari

 1. Anonymous skriver:

  Vilken serie tillhör munkarna som inte har snedställda spännen?

 2. Anonymous skriver:

  Ser ju rätt bra ut på det man kan se på dina bilder. Trevligt att de har damskor också. Jag ska till Götet nästa vecka så då ska jag göra ett besök, en MTO på en vardagssko känns lockande om jag inte hittar nåt i butiken.

 3. j_ingevaldsson skriver:

  Handgrade-serien, är jag i princip helt säker på.

 4. Anonymous skriver:

  Hej, Tänkte fråga, Hur ofta tycker du man ska strippa gammal polish med Saphir Reno’Mat eller liknande? Jag är orolig att om man gör det typ 2ggr per år så blir det svårt att bygga upp en bra patina på skon? Vad tycker du?

 5. Filip R skriver:

  Tänkte bara ta en sekund och berömma dig för denna bloggen. Enkelt den bästa svenska och en av de mest intressanta att läsa bland alla skorelaterade bloggar.

 6. j_ingevaldsson skriver:

  Anonym: Det beror så klart på hur mycket skorna används, och därmed hur mycket skokräm och polish de utsätts för. Men jag brukar göra det mellan en och två gånger om året. Vad gäller att det förstör patinan så stämmer det naturligtvis att mycket av det man byggt upp försvinner, men inte allt, utan en hel del av pigmentet från krämen går in djupt i skinnet och blir kvar även efter en rengöring (om man nu inte gnuggar som besatt med starkare grejer som kemiskt ren bensin eller aceton) och detta i kombination med att skorna med tidens gång tar upp ny kräm på ett mer ”ojämnt” sätt gör att man ändå kan så att säga återfå patinan snabbare när de blir äldre.

  Filip R: Tack så hemskt mycket!

 7. Andreas Weinås skriver:

  Anonym – Jag skulle säga att det är genom den typen av rengöring som man lättare kan skapa patina då skon efter tvätten suger upp fett och pigment olika mycket på olika delar av skinnet samt att en del färg inte försvinner när du rengör dem.

  Mitt bästa tips annars när det kommer till patina är att växla mellan olika toner av brunt när du smörjer dem. Applicera i mycket små mängder men testa ”Mahogany” som är mer röd eller ”Medium brown” på en mörkbrun sko för att få olika skiftningar.

 8. Profilbild på Peter Thorvald Peter Thorvald skriver:

  Finns detta inlägg kvar någonstans? Har en polare med ett par från Pari och jag hade aldrig hört talas om märket förut.

 9. Nej, jag fick veta att en hel del av det jag skrivit inte stämde, så då tog jag bort inlägget.

 10. Profilbild på Peter Thorvald Peter Thorvald skriver:

  Å fan. Finns det möjlighet att få lite mer info via PM kanske?

 11. Skorna görs vad det verkar i Kina. Inget fel i det, men då tycker jag man ska vara öppen med det inte försöka få det att framstå som något annat.

 12. Profilbild på Shoeny Dungeon Shoeny Dungeon skriver:

  I en mejlkonversation från 2012 gav Niklas på Pari mig följande info för det de kallar ”hand grade-kollektionen”:

  Sulor: Italien
  Ovanläder: Frankrike
  Sömnad: Portugal, med några undantag, Spanien.

 13. Jo jag vet, det är vad jag fått höra från dem också och vad som promotas i butiken. Men har fått se uppgifter som visar på att åtminstone det mesta görs i Kina, men inget jag kan gå in närmre på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet