MENU

by • 2012/11/27 • Bilden, Inspiration, SkovårdComments (7)1421

Bilden – Skovårdsgrejer

I samband med att jag städade i ordning i skovårdslådan passade jag på att ta en bild.

7 Responses to Bilden – Skovårdsgrejer

 1. Brummel skriver:

  Diger samling skovårdsartiklar!

 2. Anonymous skriver:

  Använder du samma skoborste till alla olika färger på polish?

 3. j_ingevaldsson skriver:

  Absolut. Inte påstrykningsborstarna som jag har till kanten mellan sula och ovandel, där har jag en för bruna nyanser och en för svart, men den stora tagelborsten som jag borstar upp skorna med kör jag en för alla.

 4. Anonymous skriver:

  Blir det inte så att polishen/vax sätter sig i borsten vilket göra att du tex. kan få en svartare ”tint” på en brun sko osv… Kan även passa på att fråga, vad använder du för mocka borste? Jag har dels en saphir crepe borste och en likadan som du har på bilden (stålborst och gummi) men jag tycker att bägge känns lite för hårda mot mockan. Finns det något alternativ eller är det bara jag som inbillar mig att det sliter på mockan?

 5. j_ingevaldsson skriver:

  Nja, dels upplever jag inte att det sätter sig kräm i borsten, och skulle det göra det och färga av sig på andra skor skulle jag absolut inte se det som ett problem. Jag varvar redan i regel rätt frekvent mellan olika krämer, bruna skor får allt från mörkbrunt, mellanbrunt, burgundy och svart på sig. Tycker det ger fint liv i skon, även om jag oftast har en ”grundkräm” för varje sko som jag kanske använder mest.

  Vad gäller mockaborste så använder jag oftast en med mässing i mitten och tagel i ytterdelen, den ligger ovanför gummiborsten på bilden. Men en mockaborste ska riva i mockan, annars lyfter inte fibrerna ordentligt. Sen ska man så klart ta det hyfsat varsamt och inte gå på som en dåre med borsten, men det säger ju sig självt.

 6. Anonymous skriver:

  Intressant, jag använder också många olika krämer men har använt olika borstar… Har du någon bra länk där man kan införskaffa en sådan mocka borste som du pratade om? Tack för all hjälp!

 7. j_ingevaldsson skriver:

  Här: http://www.skomakaren.se/skovard/borstar/mockaborste
  Men kollar du hos ett par skomakare i stan där du bor kan du säkert hitta likadana till bättre pris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet