MENU

by • 2012/11/17 • Alden, Butiksguide, Edward Green, George Cleverley, Inspiration, Saint Crispin's, WebbtipsetComments (4)2737

Webbtipset – Leather Soul

Skylten utanför huvudbutiken i Honolulu, Hawaii.

Den amerikanska premiumskobutiken Leffot i New York är en av världens mest kända skobutiker, och deras blogg följs av tusentals intresserade världen över. En annan amerikansk skobutik i samma segment, men som inte är lika välkänd, är Leather Soul vars huvudbutik ligger i Honolulu på Hawaii, och sedan ett par år tillbaka finns även en filial i Los Angeles.
Hemsidan är snygg men lite rörig, men innehållet är inget annat än fantastiskt och i mina ögon mer varierande och ännu mer inspirerande än Leffots.

Ett par oxfords från Cleverleys finaste så kallade semi-bespoke-kollektion Anthony Cleverley,  i den delikata nyansen Bourbon calf som påminner en hel del om John Lobbs Museum calf.

Det är framförallt avdelningarna New Arrivals och Blogs som är intressanta, där det på den förstnämnda som det låter visas bilder på och skrivs om nya skor som kommit in, och sedan finns två separata bloggar. Den ena heter Shop Talk och skrivs av samtliga medarbetare, det kan handla om allt från skovård och trunk shows till inköpsresor och kändisbesök i butiken. Den andra bloggen skrivs av ägaren och grundaren Tom Park och uppdateras inte lika ofta.

Butiken säljer i nuläget skor från George Cleverley, JM Weston, John Lobb, Saint Crispin’s, Tricker’s, Alden, Edward Green och Quoddy. Man har också väskor och accessoarer från Whitehouse Cox, Globe-Trotter, Rimowa och Drake’s. Inga dåliga grejer med andra ord, och sidan svämmar över av läckra bilder på läckra produkter. Och även om de inte har en regelrätt webbshop, går det att kontakta dem via telefon eller mail om man vill beställa något från deras Ready to Wear- eller Made to Order-utbud.

Ett par Edward Green Shannon på 82-lästen, i Coffee suede.
Ett bord fullt med skor från George Cleverley under en trunk show med tillverkaren.
Det är verkligen inte varje dag man ser skor av flodhästskinn. Exotiskt var ordet. Bespoke från George Cleverley.
Huvudbutiken som ligger i en galleria i området Waikiki i Honolulu. I december flyttar man dock butiken till centrala Downtown.
Shigeo Nakazaki som jobbar i Honolulu-butiken erbjuder en skoputsservice till kunderna, som vuxit i popularitet.
Resultatet av arbetet på förra bilden.
Beställer man MTO från Saint Crispin’s finns goda möjligheter att anpassa befintliga läster efter sin egen fot.
Helt handgjorda skor har så klart handskriven text på lådan.
En norvegese från Saint Crispin’s. Samtliga bilder: Leather Soul

4 Responses to Webbtipset – Leather Soul

 1. Brummel skriver:

  Ser fint ut! Putsen där ovan är nästan bisarr. Min badrumsspegel ser dimmig ut i jämförelse.

 2. Anonymous skriver:

  Ursäkta om jag kastar in en ”off topic” fråga men jag hittar ingenstans där jag kan kontakta dig. Skulle du inte kunna utveckla din syn på tå- och klackjärn?

  Jag köpte ett par lösa, alltså omonterade, och funderar på att sätt dem på ett par skor. Det är framförallt vid tårna jag skulle vilja ha dem eftersom jag rätt fort nöter av hörnet längst fram på skon och det gör ju att man också fort börjar nöta på nästa lager. Och om nött av det så blir det ju en liten glipa om man sedan byter sulan.

  Tack på förhand.

 3. A. skriver:

  Föresten vill jag bara påpeka att jag hörde att Hans Allde i Stockholm har Sutor Mantellassi lagerfört. Vi hade den diskussionen förut. Bara så du vet.

 4. j_ingevaldsson skriver:

  Anonym: Tack för frågan, svarade i ett helt eget inlägg.

  A: Okej, vet att de hade Sutor Mantellassi för några år sedan men trodde de hade slutat sälja dem. Men då har de fortfarande kvar dem alltså, kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet