MENU

by • 2012/11/01 • Skovård, VassComments (4)1302

Fortsättning… – Få bort revor i skinnet

Vid första användningen av Vass-skorna som jag precis behandlat revan på i inlägget nedan, så inträffade naturligtvis en ännu värre olycka.

En riktigt hemsk reva som inte bara är rätt djup, utan ojämn och som rivit bort små flagor.

Efter att ha genomgått en behandling enligt nedanstående inlägg ser det bättre ut, men inte direkt bra. Blir eventuellt att skomakaren får ta sig en titt på skon.

4 Responses to Fortsättning… – Få bort revor i skinnet

 1. Anonymous skriver:

  Bäste J_Ingevaldsson,

  Utan att utge mig för att var expert på rev-lagning av kvalitetsskor, tror jag att du skulle kunna använda dig av följande metod.

  Använd en syl eller liknande för att ånyo ”riva upp” revan och sedan från revans slut försöka återföra de fragment som lossnat från sidorna och fulat till kanten och gjort den osymmetrisk.
  Därefter är det ide att förska få tag i en grov kanyl och med den applicera superlim längst in i skåran och där där även sidofragmenten lossnat (inte för mycket lim dock). Sedan bör tryck utövas utan att friktion upstår, i.e. en tjockare folie läggs över innan man med ett platt tillhygge trycker ihop lädret.
  Efter att limmet torkat sätter man igång att försöka täta de ojämnheter som kvarstår mha skokräm av bättre sort.

  Hur som helst, lycka till!

 2. j_ingevaldsson skriver:

  Tackar för tipset. Tror dock dels att revan är så ojämn och att visa bitar lossnat helt, vilket gör det svårt att lösa snyggt själv, och sen tar det emot att börja mixtra själv med superlim på ett par Vass..

 3. Anonymous skriver:

  Får man fråga hur du lyckas med att få till dessa revor? Tackar annars för trevlig blogg // Bekymrad

 4. j_ingevaldsson skriver:

  Hehe ja den sista revan blev när jag skrapade i ett gammalt oanvänt fäste för en stationär dator under skrivbordet på jobbet, hade ett par väldigt vassa kanter. Väldigt irriterande. Har sett till att vaktmästarna monterat bort fästet nu i alla fall. Och tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet