MENU

by • 2012/10/27 • Inspiration, Koronya, WebbtipsetComments (2)1044

Webbtipset – Handmade Shoes

För den som är intresserad av hantverket bakom ett par skor är bloggen Handmade Shoes en våt dröm. Det  är en blogg som skrivs av ungraren Marcel Mrsan. Han driver lilla familjeägda företaget Koronya Shoes i Budapest som framförallt tillverkar bespoke-skor, men som på senare år även tagit fram ett litet Ready To Wear-utbud. Bloggen Handmade Shoes är full med mycket detaljerade beskrivningar av hur handgjorda skor tillverkas, och är en fantastisk inblick i vilket arbete som ligger bakom. Förutom långa bildserier och små miniskolor publicerar han även flera filmer som visar olika delar av hur skor görs. Marcel Mrsan håller också kurser i skotillverkning som han berättar om och visar bilder från. Mycket inspirerande och lärorik blogg.
En spectator-variant med plain cap toe i ett tidigt stadium av tillverkningen.

En riktigt fin handwelted sko.

Bild från en av de skotillverkningskurser som Marcel Mrsan håller runt om i världen.

Några bitar cordovan från Horween. Större än så här är inte en cordovanhud, vilket förklarar varför ett par cordovan-skor nästan alltid tillverkas av två separata hudar. Bilderna ovan: http://handmadeshoes.wordpress.com/

Bespokeskor från Koronya.
En av tre modeller i Koronyas RTW-utbud. Två sista bilderna från: http://www.koronya.com/

2 Responses to Webbtipset – Handmade Shoes

  1. Anonymous skriver:

    Har du någon prisbild på deras RTW?

  2. j_ingevaldsson skriver:

    Enligt obekräftade uppgifter ligger de på ca 5000 kronor, vilket med andra ord är riktigt bra i så fall, men är som sagt inte helt säker på om det stämmer. Lättaste sättet att få veta är nog att maila och fråga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet