MENU

by • 2012/10/24 • Rose and Born, RyktetComments (8)2695

Ryktet – Lino Ieluzzis skor till Rose & Born

Monkstrap-utbudet på Lino Ieluzzis butik Al Bazar i Milano. Bild:  http://sartoriallyinclined.blogspot.com

Butiken Rose & Born i Stockholm, som i skoväg saluför Crockett & Jones och Santoni, tittar på möjligheten att ta in skor från samma fabrik som tillverkar ”Mr. Sprezzatura” Lino Ieluzzis berömda monkstraps. Rose & Born har sedan flera år tillbaka ett samarbete med Linos butik Al Bazar i Milano när det gäller kläder, men vem som tillverkar skorna som Al Bazar säljer och som Lino själv bär har varit superhemligt. Lino har helt enkelt vägrat berätta.

Nu har dock Rose & Born-folket på omvägar lyckats snoka upp den lilla italienska verkstad som tillverkar skorna, och har beställt hem provex för att få en bättre bild av skorna. Även om Al Bazar ju specialiserat sig på double monkstraps, så har fabrikören även andra modeller som kan vara aktuella för Rose & Born. Och de lär knappast ta hem double monksen i ljust med mörk tå, känns som att Al Bazar har ensamrätt på dem.

Förhoppningsvis väljer Rose & Born att gå vidare och lägger en beställning, så har vi ytterligare ett kvalitetsskomärke representerat på den svenska marknaden nästa år.

    

Lino Ieluzzi själv i butiken, med sina patenterade double monkstraps i ljusbrunt med mörkbrun toe cap. Bilder: http://blog.naver.com

8 Responses to Ryktet – Lino Ieluzzis skor till Rose & Born

 1. Brummel skriver:

  Sådana skor kräver sin man. De lite mörkare, i mitten av bilderna ovan, var mycket stiliga.

 2. lano skriver:

  Börjar faktiskt bli rätt nöjd med svenskt skoutbud. C&J, Church’s och R.M. Williams är ju sedan en stund tillbaka mycket väl representerade. Sedan har vi ju Italigente, Alden, Carmina, Santoni, EG, G&G, och Janne uppe i Östersund. Nu saknar jag bara Sutor Mantelassi, Barrett och Calzaturificio Miserocchi, sedan är livet fulländat 🙂

 3. Filip R skriver:

  Tycker de, precis som Ieluzzi själv, är lite väl pretentiösa. Hursomhelst, kommer ihåg att du posta på fb om när du färga om dina skor. Har du kvar bilderna eller tänker jag på fel person?

 4. j_ingevaldsson skriver:

  Lano: Sutor hade verkligen varit fantastiskt att få hit! De andra du nämner är jag personligen inte lika förtjust i, Barrett känns bara som en italiensk Grenson, och Miserochi må ha skott Agnelli, men tycker inte att car shoes är särskilt användbara på våra breddgrader. Sen är det dock alltid trevligt med ett större utbud av vettiga skor!

  Filip R: Nej det var inte jag, men är rätt säker på att det är det här inlägget du menar:https://www.flashback.org/sp36563667
  Där finns också länkar till bilderna.

 5. Anonymous skriver:

  Köpte de in dom, eller?

 6. j_ingevaldsson skriver:

  Jag vet faktiskt inte. Det var nu till den här vårsäsongen det skulle bli aktuellt, men har inte varit i Stockholm på ett tag. Ska upp om ett par veckor dock så då ska jag undersöka hur det blev.

 7. Anonymous skriver:

  Har du varit i Stockholm och undersökt saken ännu ;-))..? Ska nämnligen till Stockholm imorgon så hade varit intressant att veta.

 8. j_ingevaldsson skriver:

  Ja, och tyvärr blev det aldrig någonting med det. Bla pga av att de tydligen inte var jätteimponerade av kvaliteten. De har valt att satsa mer på egna Crockett & Jones-modeller istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet