MENU
Markowski - från deras hemsida

by • 2012/10/01 • Budget, GuideComments (62)45098

Budgetskor – den kompletta listan

Vad passar väl bättre för att inviga en blogg om kvalitetsskor än att göra det med en lista på de skor som kan tänkas fungera som invigning till kvalitetsskovärlden för den som för första gången bestämt sig för att lägga Vagabond och Acne-skorna bakom sig? Skor för under 2500 kronor, vid beställning på nätet med dagens valutakurser.

Barker, gammal brittisk tillverkare. Har mycket modeller i hi-shine-skinn i de sämre linjerna som bör undvikas, men ex Handgrade och Country-serierna är fina skor för ca 2300-2400 sek (kan köpas hos ex ShoesOnline4U): http://www.barker-shoes.co.uk/
Bexley, franskt budgetmärke som väl är på gränsen till att få vara med på den här listan. Kostar ca 1200 sek: http://www.bexley.com/Bexley/shoe-EN.htm
Charles Tyrwhitt, brittisk budgetjätte inom klassisk konfektion, som också har ett stort utbud av skor. Mycket skräp, men de har också lite finare modeller tillverkade av bland annat Loake och Barker. Priser för dessa ligger på mellan 1900 sek och 2100 sek: http://www.ctshirts.co.uk
Cheaney, engelsk tillverkare med klassiskt brittiska skor. Deras linjer City, Cheaney of England och Country ligger på ca 2500 sek och lite till uppåt (går att köpa exemeplvis hos Solely shoes): http://www.cheaney.co.uk/
Gordon & Bros, tyskt märke som precis som Bexley är på gränsen till om det skulle vara med här. Har inte jättemånga modeller, och ser bättre ut än vad de är, men för den med tajt budget är det fortfarande bättre än Vagabond och Nilson-skor. Pris ca 1100 sek: http://www.gordonbros.de/

Grenson, engelsk skotillverkare som gått mer och mer åt att tillverka olika casualmodeller. Har dock fortfarande en del mer traditionella skor i sortimentet, för vilka priserna börjar på ca 2000 sek: http://www.grenson.co.uk/en_gb/

Herring Shoes, brittisk webbshop som har egna skor tillverkade av bla Loake och Cheaney, bland deras billigare linjer är det framförallt Classic och Country-linjen som rekommenderas om du ska under 2500, de kostar ca 1900-2100 sek (skriver du in HSAB som rabattkod får du gratis skoblock): http://www.herringshoes.co.uk/
Howard Yount, amerikanskt klädmärke som även har en fin skokollektion, kostar ca 2400 sek (dock risk för tull iom att de skickas från USA): http://www.howardyount.com/
Il Gergo, italiensk skotillverkare som gör både blake och randsydda modeller, pris ca 1400 till 1600 sek: http://www.gergo.it/index.php?change_lang=eng
John Spencer, engelskt skomärke, som dock numera tillverkar skorna i Spanien, med framförallt traditionellt brittiska skomodeller. Kostar ca 1600-1800 sek: http://www.johnspencershoes.com/index.html

Loake, brittiskt skomärke vars finaste linje 1880 framförallt är att rekommendera, 1880 kostar ca 2100 sek: http://www.loake.co.uk/
Loding, franskt budgetmärke med mycket finish för pengarna och med kontinentalt formspråk, pris ca 1400 sek: http://www.loding.fr/
Magnanni, spanskt märke med lite skarpare läster, pris från 2000 sek och uppåt: http://www.magnanni.com/
Markowski, franskt märke som gör riktigt prisvärda skor, och där flera av modellerna finns i fyra olika läster, pris 1600 sek: http://www.markowski-chausseur.fr/home-en.html

Meermin: Klart hetaste budgetskorna det senaste året. Spanskt märke vars skor tillverkas i Kina och är ”finished” i Spanien, oklart exakt vad det sistnämnda innebär. Classic-linjen kostar knappt 1400 sek, den finare Linea Maestro-linjen som är hand welted går på 2200 sek: http://meermin.es/home.php

• Pediwear, brittisk webbshop som på senare år lanserat egna skokollektioner. Har två serier som passar in på den här listan, baskollektionen Professional och lite finare Paragon. En del av skorna är tillverkade i England, andra i Asien (även i finare serien). Pris ca 1600 för Professional, ca 2300 för Paragon: http://www.pediwear.co.uk/
Septiéme Largeur, franskt syskon till Markowski i något högre prisklass, med mycket bang for the buck som ritsnedläggning och möjlighet att designa sin egen finish (även om kostnaden då blir lite högre), pris ca 2200 sek: http://www.septiemelargeur.fr/home-en.html
Shoepassion, tyskt märke med mycket fin hemsida (om än bara på tyska ännu) och där skorna kvalitetsmässigt jämförs med ex Loake 1880. Pris för vanliga linjen (har även mer extravaganta skor och cordovanmodeller för lite högre kostnad) ca 1600-1800 sek: https://www.shoepassion.de/

Meermin 101332. Bild: http://www.thefineyounggentleman.com/

Meermin 101332. Bild: http://www.thefineyounggentleman.com/

Har jag missat någon tillverkare? Skriv en kommentar om fadäsen så uppdaterar jag inlägget. (Allen Edmonds finns inte med då kostnaden för att beställa de till Sverige från USA gör att de vida överstiger 2500 sek.)

62 Responses to Budgetskor – den kompletta listan

 1. Anonymous skriver:

  Charles Tyrwhitt har skor som enligt uppgift görs i samma fabriker som Loake och är i stort sett identiska med dessa. Priset ligger dock ca. £10 under Loakes priser, väldigt prisvärt.

 2. Anonymous skriver:

  Hej!
  Någon erfarenhet av Sebago’s randsydda? Kanske inte det största utbudet av modeller.

 3. Anonymous skriver:

  Men dåligt läder både i sulan och ovanläder enligt uppgifter från någon som provat!

 4. j_ingevaldsson skriver:

  Charles Tyrwhitt är absolut rimliga att ha med, åtminstone deras finare modeller bör platsa på listan även om de som ovan påpekar kanske inte håller riktigt samma nivå som Loakes 1880-serie. Tack.

  Vad gäller Sebagos randsydda har jag inte fått något vidare positivt intryck av dem. Skulle välja någon av ovanstående tillverkare i listan för samma pris och med största sannolikhet få mer sko för pengarna.

 5. Anonym 2 skriver:

  Jag har ett par mocka oxfords från Charles Tyrwhitt och är väldigt nöjd. De kostade £99 och för det priset finns det inget att klaga på. Jag använder dem varje dag (i regn och solsken) och efter 3 månader tyckte jag att det var dags att lägga på en tunn slitsula i gummi men det fanns ändå liv kvar i lädersulan. Om man ska köpa Charles Tyrwhitts billigaste varianter är det mocka man ska satsa på för att precis som Anonym säger så sägs det att läderkvaliteten är undermålig för den allra billigaste serien. De lite dyrare har ju kalvläder och är producerade i England av Loake så de är nog liknande Loakes 1880 serie.

 6. laphroaigman skriver:

  Jag har ett par kängor från Il Gergo, modell Tutor som ligger på ca 2000 SEK. Jag har använt dem väldigt mycket vintertid, men min bedömning är ändå att det är gränsfall om de var värda pengarna. Inledningsvis var jag mycket nöjd och Dainite-sulan har hållit utmärkt, men lädret veckas mycket och har inte åldrats speciellt snyggt. Skulle jag göra om investeringen skulle jag nog hala upp en extra slant och satsa på Tricker’s Stow istället

 7. Anonymous skriver:

  Efter att ha klämt på Sebago kan jag nog känna att Grain lädret och det blanka kändes väldigt plastigt. Mockan och det lita matta kromgarvade kändes trevligare. Tyvärr var lästen inte alls fotvänlig til mina fötter.

 8. Anonymous skriver:

  Ed et al?

 9. S skriver:

  Synd att man inte fattar Spanska Meermin verkar nice!

 10. j_ingevaldsson skriver:

  S: klickar du på Cambiar idioma längst ner på sidan kan du växla till engelska. Ska ändra länken också så att den pekar på deras förstasida där man kan välja språk direkt.

 11. Anonymous skriver:

  Såg att Pediwear har nu eget märke, iallafall deras professional £150 borde platsa i listan eller?

 12. Marcus. L. skriver:

  Allen Edmonds finns både på NK & hos Sea life, i stockholm iaf.

 13. Anonymous skriver:

  En fråga från en total nybörjare. Om jag köper ett par skor som har gummisula redan när jag köper dem (alltså inte en gummisula jag lägger på själv ovanpå lädersulan), kan jag då sula om eller byta ut denna sulan om jag sliter ut den. Jag funderar på ett par Meermin med Danite sula som vinterskor. Tacksam för svar.

 14. j_ingevaldsson skriver:

  Absolut, men då kostar de betydligt mer än i USA, en bit över 3000 om jag minns rätt. Det skulle jag faktiskt inte säga att de är värda, då finns det mycket bättre alternativ i den prisklassen.

 15. j_ingevaldsson skriver:

  En sko som är Goodyear welted kan du absolut sula om oavsett vilken typ av sula som sitter på. Fördelen med lädersula är dock att det är lättare att göra en så kallad halvsulning, när man bara byter den främre delen av slitsulan och inte delen vid midjan som ändå aldrig nuddar marken. En helbottning innebär ett större och dyrare ingrepp.

 16. Anonymous skriver:

  Tack för svaret och framförallt, tack för en trevlig sida/blogg.

 17. j_ingevaldsson skriver:

  Tack för påminnelsen om dem, la till de nu.

 18. Anonymous skriver:

  Mycket bra sida/blogg!

  Barker har en modell, Lancaster (http://www.pediwear.co.uk/barker/products/5282.php), är detta en av de ”bättre” skorna från det märket? Är mycket nöjd över passformen från ett par Barker i deras Country serie som jag har sedan innan..

  Sedan priset, 350 pund (får dock 10% rabatt) är det värt detta eller är pengarna bättre placerade på ett par Carmina, eller kanske lägga till lite för ett par C&J? Hur tror du kvalitetsskillnaden är mellan ovanstående?

  Stort tack på förhand, och tack för en ny favoritblogg!

  Tomas

 19. j_ingevaldsson skriver:

  Det är från deras topplinje Anniversary ja, som absolut håller bra klass. Inte erfarenhet av dem själv, men skulle tippa på att de är i ungefär samma nivå som C&J och Carmina. Att passformen är bra på dina skor från country-serien behöver dock inte betyda någonting för hur dessa passar, då det är helt andra läster som används i Anniversary-serien.

  Ett annat alternativ i den här prisklassen är Italigente, som i min mening håller i princip samma nivå som alla de ovanstående. Deras double monk har också en punched cap som Barker-skon: http://www.italigente.com/prestashop/prod/product.php?id_product=89

  Och du vet att Barker-skon ju är dyrare än C&J Lowndes, om du beställer från exempelvis We sell shoes: http://wesellshoes.com/index.php?productID=83

  Men sedan säger jag som jag brukar säga till folk som har frågor om skor i den här prisklassen, för ett par hundra till kan du beställa ett par Vass, som du dessutom kan bestämma ex färg och ex spännfärg själv. De är ju i en klart högre nivå än alla ovanstående tillverkare. Det bör övervägas anser jag.

  Och tack!

 20. Andreas skriver:

  Älskar sådana här guider då man är på jakt efter att bygga sin basskogarderob!

  Meermin har man läst gott om och priserna är kanon på deras hemsida. 160 Euro för fina munkskor.
  Dock undrar jag om att det står ‘Aniline finishing’ på deras läderskor. Har för mig att det innebär sämre kvalitet, har jag fel?
  Jag borde ha fel då det står på alla jag kikat på än så länge.

 21. j_ingevaldsson skriver:

  I det här inlägget kan du läsa om anilinfärgning: http://shoegazingpunktse.blogspot.se/2013/01/dags-da-for-den-utlovade-uppfoljningen.html
  Det är inget negativt.

 22. Anonymous skriver:

  Tack för ett så utförligt svar!

  Det blev tillslut ett par doublemonks i mellanbrun från Carmina. Förälskelse så fort jag fick på dem på foten!

  Nu har jag siktet inställt på ett par Italigente Firenze. Får se när jag slår till!

  Tack igen,
  Tomas

 23. j_ingevaldsson skriver:

  Trevligt, är den på Simpson-lästen från Skoaktiebolaget? Jädrigt fin sko. Firenze är också schysst.

 24. Anonymous skriver:

  Har en fråga om ctshirts skor, hur är det med storlekarna, är de stora eller små i storlekarna, eller som här i sverige?

 25. j_ingevaldsson skriver:

  Det är svårt att svara på så generellt, dels då CT:s skor tillverkas av både Loake och Barker, och så skiljer det sig så klart mellan olika läster och olika modeller. Bäst är att maila CT och fråga om den modell du är intresserad av, hur den är i storleken, få måtten på sulan på längden och bredaste stället för att få en uppfattning osv.

 26. Anonymous skriver:

  Någon som vet hur storlekarna är i Meermins skor? Grymt snygga skor så hade tänkt köpa 2par från deras hemsida.

  /Nybörjaren

 27. Karl Andersson skriver:

  Någon som har erfarenhet av Shoepassions skor? Kvalitet, true-to-size, prisvärda?

 28. Fredrik Sjödin skriver:

  Tack så mycket för en bra artikel!
  Jag har några frågor.
  Av vilken anledning är Bexley och Gordon & Bros på gränsen att få vara med på listan? Har de för lågt pris eller för högt? Är kvaliteten på deras skor inte tillräckligt bra?
  Vidare undrar jag vad du menar med att Septiéme Largeur är franskt syskon till Markowski. Är det bara att båda är franska märken eller har de något annat gemensamt, t.ex. ägare eller designer?
  Till sist vill jag nämna två märken som kanske passar in i artikeln: Emling http://www.emling.fr/ och Finsbury http://www.finsbury-shoes.com Båda är franska märken.

 29. Fredrik: Tackar! Bexley och Gordon Bros är på gränsen då det visserligen är klassiskt konstruerade skor, men då läderkvalitet och arbetet är på gränsen till att hålla den nivå jag anser behövs för att få räknas som kvalitetsskor. Men inte konstigt med tanke på det låga pris de håller. För de priserna är det bra skor.

  Septieme Largeur och Markowski ägs mycket riktigt av samma företag, och är tillverkade i samma fabrik. Det är bara att man valt två olika namn för skor i två olika nivåer. Bara besöka hemsidorna så ser du detta tydligt.

  Emling är faktiskt startat av en av grundarna till Markowski och Septieme Largeur, Marcos Fernandez. Har inte skrivit om dem än, vad jag minns, men Finsbury skrev jag om i det här inlägget: http://www.shoegazing.se/2013/05/30/kopguide-tre-outsiders-nr-4/

  Om du läser igenom de andra outsiders-inläggen (finns under populära inlägg i menyn ovan) så hittar du fler intressanta budgettillverkare. Det här inlägget var det första jag skrev på bloggen nästa, så hunnit med många andra sedan dess, och inte varit så bra på att uppdatera det här inlägget som jag tänkt. Får göra det när jag får tid någon gång.

 30. Profilbild på Mikael Björn Mikael Björn skriver:

  Hej. Man kan väl säga att jag är lite utav en nybörjare i den finare skovärlden. Mkt intressant blog. man blir verkligen inspirerad.Jag har hört talas om en sida vid namn scarosso som har handgjorda skor från italien för strax under 2000. Är det en värdig medlem i budgetlistan? Dvs har du någon koll på om det är några skor att ha i jämförelse med de andra på den här listan? Jag i övrigt väldigt intresserad av Loake modellerna. De verkar sjyssta.

 31. Mikael: Tack så mycket! Ingen erfarenhet av Scarosso, men mycket möjligt att de platsar på en sådan här lista. Har inte hunnit med att uppdatera den som det var tänkt, är säkert 30 tillverkare till man skulle kunna lägga in.
  Scarossos skor är blake/durksydda till skillnad från Loake som är Goodeyar-randsydda. Blake ger nättare skor som är lite mjukare, men tål står inte emot väta lika bra och är lite svårare att sula om då det krävs en speciell maskin som inte är jättevanlig.

  Sedan ska det sägas att varken Scarosso eller något annat märke här ovan egentligen gör handgjorda skor. Man gör skor som tillverkas med hjälp av handstyrda maskiner, men det är stor skillnad. Tyvärr så har ordet handmade devalverats kraftigt här och nuförtiden använder alla tillverkare som gör ”benchmade”-produkter det begreppet.

 32. Mikael Bjrön skriver:

  Okej. Då är jag med. Vad är jämförbart med loake om man tittar på ungefär samma prisklass. Carmina t ex , vad skiljer en sådan sko mot en loake?

 33. Erik skriver:

  Jag föreslår Duggers of London som budgetmärke på din lista. Ganska ny tillverkare. Brittisk något modernare touch och ihopsatta i Spanien tror jag. Har provat deras Dickie och Charles och är nöjd för priset. The Shoe Snob genomförde en test av Dickie-modellen.

  http://www.duggersoflondon.co.uk/

  /Erik

 34. Mikael Björn: Carmina har finare läder, lite elegantare läster och lite bättre konstruktion (exempelvis hälkappa i så kallad board, sammanpressat läderslipdamm, istället för plast) än Loake 1880. Jämförbart med Loake hittar du flera i listan ovan, i regel de som är i samma prisklass.

  Erik: Skrev om dem här: http://www.shoegazing.se/2013/06/19/kopguide-tre-outsiders-nr-5/

  Citerar mig själv från ovan: ”Om du läser igenom de andra outsiders-inläggen (finns under populära inlägg i menyn ovan) så hittar du fler intressanta budgettillverkare. Det här inlägget var det första jag skrev på bloggen nästan, så hunnit med många andra sedan dess, och inte varit så bra på att uppdatera det här inlägget som jag tänkt. Får göra det när jag får tid någon gång.”

 35. Profilbild på Rickard Lundberg Rickard Lundberg skriver:

  Prövar att ställa om en fråga här som jag inte fått reaktion på tidigare.
  Är det verkligen ingen som har erfarenhet av Jeffrey West på detta forum? Prisvärda eller överdesignad skräpsko?
  //Rickard

 36. Rickard: Ingetdera. Jeffery West må vara ”överdesignade”, men varken prisvärda eller skräpskor. De är inte heller överprissatta, utan man får ungefär det man betalar för, helt okej skor för sitt pris, som har ett speciellt formspråk som är utmärkt om man gillar den stilen.

  Här kan du se lite bilder från deras butik i New York: http://imgur.com/a/gYbd6 . Tog för få bra bilder för att det skulle kunna vara med i NY-butiksguiden jag gjorde.

 37. Profilbild på Rickard Lundberg Rickard Lundberg skriver:

  Tack för svar Jesper, är lite sugen på ett par skor med Lemmy-lästen…vet du någon som kan ge input om hur de är i passform? Finns det rentav en butik i Sverige som säljer dessa skor?
  Tack i övrigt för en kanonsida och forum!
  Rickard

 38. Rickard: Ingen i Sverige, mig veterligen. Användaren Johnny Dungeon som skriver i Flashbacks stilforum har en del skor från Jeffery West, och verkar ha bra koll på dem, så det är nog mitt bästa tips. Regga dig och skicka honom ett PM eller fråga i den här tråden: https://www.flashback.org/p48619553#p48619553

 39. Johan skriver:

  Kollar på skor från Charles Tyrwhitt, men praktiskt taget alla skor ligger över 2000 på ordinarie pris. De jag kollar på nu är kraftigt nedsatta från 450 till 130 dollar. Kan man räkna med att dessa har en kvalité i klass med Loake 1880 ?

  http://www.ctshirts.com/Burgundy-Whitcomb-tassel-loafers?q=share||ML113WIN|||||||||||||&t=basket_product_image_basketitem

 40. Per Arvidson skriver:

  Johan: Tvärtom, man kan räkna med att de har betydligt lägre kvalitet 🙂 CT har alltid ”rea” och reapriset reflekterar det ordinarie marknadspriset för respektive sko. Det är alltså ingen superdeal man får genom att handla där. Skorna ifråga är gjorda av corrected grain och är sannolikt tillverkade av Loake i deras indiska fabrik, och gjorda till L1-standard. Gissningsvis är de halvfodrade. Undvik.

 41. Johan skriver:

  Tack Per! Bestämmer mig för att avstå från det paret jag hade tänkt mig då 🙂

 42. Oskar Karlsson skriver:

  Hej. Jag tänkte eventuellt köpa mig ett par Blexley. Då jag är lite ny i gamet och dessutom student. Dock lite osäker på storleken på alla skor i olika märken som finns på nätet. Kollade precis de gamla skorna jag har hemma. Riekerkängor (ingen kvalitetssko kanske men jag älskar dem) med stolek 41, Blundstones i storlek 7, Nike Air i storlek 42. Nån som har en idé om hur jag ska göra?

 43. Calle skriver:

  Hej! Tack för en strålande blogg. Jag har just hittat hit och läser med behållning ikapp de gamla inläggen.

  En fråga om skorna hos Charles Tyrwhitt: Hur vet man vilken tillverkaren är? De anger inte det vad jag kan se, och en sökning på Loake eller Barker ger inga relevanta träffar. Är det bara priset som finns att gå på? (Och i sådana fall, ordinarie eller aktuellt pris? De verkar ju ha ständig rea.)

 44. Per Arvidsson skriver:

  Calle: Det är ofta svårt att avgöra, men man kan ibland se det på hur sulan och klacken är konstruerade.

 45. David skriver:

  Hej! Trevlig läsning.
  Jag är en nybörjare inom finskor och undrar om vad man kan använda under vintern?
  Jag är ute efter ett par som fungerar till kostym (för jobbet), men som samtidigt inte tar in för mycket vatten/slask. Min budget ligger max 3.500 ca

  Tack på förhand/
  David

 46. Oskar skriver:

  David. Jag är ingen expert men så här mycket vet jag. Det är svårt att hitta skor i rätt storlek online om man inte varit med ett tag.
  Det finns många skor inom det priset.
  Det finns alternativ till lädersulor. Kolla guiderna här och läs runt lite på shoegazing.se, här finns mycket man kan lära sig.
  Gå till en skomakare som verkar bra (det verkar finnas dåliga sådana med), de kommer hjälpa dig.

 47. Calle skriver:

  David: Ett par nätta kängor med oxfordsnörning och enkel gummisula borde funka till kombinationen kostym/slask tänker jag.

 48. Anonym skriver:

  Hej och tack för intressant blogg! Jag har dock en invändning – du sågar Barkers hi-shine modeller, men jag tycker detta är orättvist. De är perfekt lämpade till kostym och även budgetvarianterna kommer i bred och smal variant.
  Jag vet att svenskar verkar ha någonting emot hi-shine, men jag tror vi är ganska ensamma om detta. Förmodligen därför att så få av oss använder oss av kostym. Smaken är ju individuell, men döm inte bort ett part fantastiskt prisvärd skor pga att de är hi-shine! De går så klart inte att använda till jeans men det är snyggare än matt kalvskinn till kostym!

 49. Anonym: Tackar!
  Jag håller inte med. Det har ingenting med utseende att göra (ett par skor i full grain-läder kan du förövrigt också styra glansnivån på på ett helt annat sätt, om du vill ha matt eller ännu högre glans än du någonsin kan få på high-shine, och allt där emellean), utan problemet är att hi shine-läder har en betydligt sämre hållbarhet än full grain-läder. Ytan på hi shine, eller corrected grain som är samlingsnamnet, kommer oundvikligen att spricka med tiden, och då går den inte att reparera. Dessutom är det i de allra flesta fallen läder av sämre kvalitet som blir corrected grain-läder (då bra läder är bristvara så det lilla som finns blir nästan alltid full grain-hudar).
  Att exempelvis britter är väldigt förtjusta i corrected grain är för att de är för slöa för att vårda skorna. Corrected grain är enkelt bara torka av, men som sagt inte lika bra i längden.
  Sedan behöver inte corrected grain vara helt förkastligt, man kan ha skor i det som man trivs jättebra med och det är så klart jättebra, så länge man är medveten om vad det handlar om.

 50. Anonym skriver:

  Ah – tusen tack för mycket bra svar till en ignorant fråga 🙂

 51. Profilbild på Peter Thorvald Peter Thorvald skriver:

  Corrected grain är djävulens påfund. Dessutom helt vansinnigt att kombinera med randsydda skor då ovanlädret inte lär hålla tillräckligt länge för att behöva sula om skon.

 52. Anonym: Det var så lite 🙂

  Peter: Hehe så illa som djävulens påfund skulle jag inte säga, men visst är det ingen höjdare.

 53. Ivan skriver:

  Någon som har erfarenhet av John White? Är inne på att köpa ett par boots från dem.

 54. Ivan: Har haft ett par för länge sedan, de var i corrected grain och ingen höjdare. De billigaste grejerna är limmade och ofta i corrected grain, lite högre i pris durksydda och med full grain-läder, allt det görs i Asien, sedan har de sin 1919-serie som är Goodyear-randsydd och med full grain, det är väl främst den jag skulle rekommendera.

 55. Ivan skriver:

  Tack för ditt svar! Blir nog ett par från A. Testoni Basic eller Berwicks grundutbud istället!

 56. Chris skriver:

  Vad tror du om pediwears egna kollektion, tänker främst på deras känga Sherwood? Ska enligt uppgift från dem vara jämförbar med Loake 1880-serie.

 57. Chris: Pediwear hade tidigare en större kollektion med skor under eget märke, numera är det dock bara få av dem kvar och mer butiks-MTO-modeller från olika tillverkare. Sherwood är gjord av Barker och håller en bra nivå för priset, ungefär i nivå med Loake 1880.

 58. Korven skriver:

  Vad säger du om Marvin & Co? Kanske då främst då deras Luxe-linje? På bild är de snygga men har inte sett några i verkligheten…

 59. Korven: Ja de har väldigt fransk estetik. Kan säkert vara helt okej, har inte heller sett några i verkligheten. Sarenza lär ha rätt goda marginaler, men kan i gengäld säkert få bra pris tackvare höga volymer.

 60. Korven skriver:

  En kanske ska satsa på ett par sådana då och se om håller måttet.

 61. Korven: Ja kanske, fast jag har medvetet valt att inte skriva om skor utifrån stil, vilket ett sådant inlägg ändå kan räknas till, plus att jag tycker att det är så himla individuellt i hur man vill bygga en garderob att jag hellre låter det vara upp till var och en. Sedan får jag mycket frågor om sådant, och då svarar jag vad jag tycker, men har då också mer detaljerad input från dem vad de gillar och vad de är ute efter.

 62. Korven skriver:

  Det är sant. Det har en övervägande betoning på stil. Samtidigt tänker jag att det också har lite med etikett att göra, exempelvis att ett par svarta oxfords ingår i klädkoden mörk kostym (om det nu inte råkar vara okej med derbys där är lite osäker men tvivlar på det) medan bruna mockabrogues inte gör det. Frågan tangerar stil men är enligt mig inte riktigt samma sak.

  Dock förstår jag ditt ställningstagande och så fort man går utanför direkta klädkoder (vilket man gör väldigt fort) så blir det enbart en fråga om stil.

  (Ser förresten att du råkar ha svarat på fel ställe.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet